Foto: Tuzlanski.ba

Na pojam hipobarične komore sportisti iz naše države često pomisle na odlazak u inostrane države. Mnogi svjetski klubovi i vrhunske klinike koriste ovu tehnologiju, a jedina hipobarična komora u BiH se nalazi u Health & Physio club Jimmy's Gym.

Sportski centar Jimmy's Gym Tuzla prepoznao je želje i potrebe današnjeg načina života, gdje nepravilna ishrana i nedovoljna fizička aktivnost, sve više utiču na naše zdravlje i dovode do povećanja zdravstveni problema. Vodeći stručnjaci u vrhunski opremljenom prostoru, integrišu usluge dijagnostike, rehabilitacije, treninga, te prehrane i regeneracije s jednim ciljem: pomoći vam da postignete formu života i time postanete uspješnija i zdravija osoba.

NASA tehnologijom visokog stepena u službi zdravlja prevenirajte pojavu hladnih nogu, lošu cirkulaciju, natečenost nogu, dijabetičko stopalo ili sportske ozljede tetiva i mišića. Tretman negativnim pritiskom izvodimo aparatom VACUSTYLER koji se naziva i „vanjsko srce za limfni sistem“. VACUSPORT je funkcionalan princip patentiran i registriran prema EU pravilima. Radi po principu koji se primjenjuje u astronautici, gdje se u toku bestežinskog stanja noge astronauta opskrbljuju s dovoljnom količinom krvi. To se naziva LBNPD - Lower body negative pressure device.

Kisik je dobar za nas. U aktivnoj ionizirajućoj formi potiče metabolizam, posebno izgaranje masnih stanica i čini nas punima energije. Iono-Care se kombinira sa tretmanima smanjivanja tjelesne težine i oblikovanja tijela, limfnom drenažom i vakumskom masažom. Uz pomoć IONO CARE uređaja klijentu se nudi čista energija ioniziranim aktivnim kisikom.

Zašto koristiti hipobaričnu terapiju?

Ovaj tip tehnologije najbolji je za oporavak i liječenje sportaša i sportašica, Neinvazivan tretman u kojem se izmjenjuje podpritisak i pritisak poboljšava cirkulaciju, donjih ekstremiteta sa spektakularnim rezultatima. Ova tehnologija otiče da veća količina krvi bogata kisikom se apsorbira u tkiva, te povećava limfni protok i protok arterijske i venske krvi i smanjuje napetost i povećava koncentraciju endorfina u mozgu, čime pospješuje proces ozdravljenja.

Stimuliše se granulacija i smanjuje broj bakterija, a time se smanjuje upala, perfuzija i nekroza tkiva.

Fiziološki učinci čine kardio vaskularni trening, poboljšavaju cirkulaciju krvi, aktiviraju limfni tok, čište organizam, ubrzavaju uklanjanje staničnog otpada, povećavaju pH i potiče sintezu kolagena. Učvrščuje se vezivno tkivo, ubrzava cijeljenja rana, smanjuje razinu laktata i mokraćne kiseline, smanjenje vrijednosti kreatin kinaze, te ima analgetsko djelovanje.

Također, kod nas nudimo programe personalnih treninga, specijalizovanih programi za skidanje viška kilograma, kondicionu pripremu sportista, medicinski fitness pod stručnim nadzorom, hipobaričnu terapiju uz aktivni kiseonik, body kompozitnu analizu, programe rehabilitacije, anticelulitne tretmane, masaže, korektivnu gimnastiku za djecu, kinesiotaping.

Povjerenje su do sada ukazali mnogi sportista, od kojih izdvajamo Igora Emkića, Alena Ovčinu i Uroša Đukića.

Za više informacija o Health & Physio club kontaktirajte nas na: 060 309 22 99; 061-736- 164, email: [email protected]
ili nas posjetite na adresi: Bosne Srebrne (SKPC) Mejdan, Tuzla 75000.

www.jimmys-gym.ba