Ponedjeljak, 23. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog rijetkog sindroma napustila svijet nauke: “Mislila sam da neću više ni hodati, a sada plesom oko šipke zarađujem više od roditelja ljekara”

Preuzmite sliku

Mlada žena je napustila obećavajuću karijeru neuronaučnice kako bi postala plesačica oko šipke te prodavala svoje snimke preko interneta, a sad zarađuje više od svojih roditelja…

Mercedes Valentine (21) iz Brightona, zamijenila je laboratorijski mantil za seksi donji veš i prodaje preko interneta svoje seksi slike i videe na kojima pleše.

Nakon što joj je dijagnosticiran Ehlers-Danlosov sindrom kada je imala 15 godina, ostala je vezana za invalidska kolica i morala je ponovno učiti hodati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AK (@ak_annakelle)

Ehlers-Danlosov sindrom (EDS) naziv je za skupinu rijetkih nasljednih stanja koja zahvataju vezivno tkivo tijela. Vezivna tkiva pružaju potporu koži, tetivama, ligamentima, krvnim žilama, unutarnjim organima i kostima. EDS je bolest obilježena pretjeranom pokretljivošću zglobova, pretjeranom rastezljivošću kože i krhkošću svih tkiva, a može uticati na ljude na različite načine. Za neke je stanje relativno blago, dok za druge njihovi simptomi mogu biti onesposobljavajući.

 • Nakon dvije godine naporne fizikalne terapije, Mercedes je ponovno bila pokretna i spremna krenuti stopama svojih roditelja ljekara, studirajući neuronauku.

  No, napunjena svojom novopronađenom energijom, pridružila se univerzitetskoj teretani i prijavila se na sedmične sate plesa oko šipke.

  Kad je diplomirala, prijateljica s njenog kursa plesa na šipci predložila joj je da ode na striptiz u lokalni bar i to je bio prvi korak u njenoj odluci da napusti nauku.

  Otkako je ušla u svijet striptiza i internet stranica za dijeljenje sadržaja, na kojima zarađuje i do 1000 funti na dan, Mercedes je zaradila više od 200.000 funti, koliko godišnje zarađuju njeni roditelji, prenosi 24sata.hr.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Mercedes (@mercedesthedancerxo)

  – Nisam požalila svoju odluku, obožavam to što radim – rekla je Mercedes, koja ima 134.000 pratioca na Instagramu (@mercedesthedancerxo).

  – Zbog mog stanja zglobovi su mi savitljiviji nego drugim ljudima, tako da sam prilično brzo naučila plesati oko šipke – rekla je.

  – Moji roditelji su oboje ljekari i znaju šta radim, ali moj tata ne može izgovoriti plesačica oko šipke, nego kaže da se bavim gimnastikom na šipki – objasnila je i dodala kako su joj roditelji u početku ‘bili pomalo šokirani što nije slijedila put koji su za nju zamislili’.

  – Mi smo porodica ljekara, a moja sestra je advokatica pa je ovo malo drugačije, ali sad su se već navikli i podržavaju me – rekla je za Daily Mail.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Mercedes (@mercedesthedancerxo)

  Mercedes je počela sa striptizom u januaru 2020. i otkrila da joj dobro ide. No, iako uživa u svom poslu, priznaje da je bilo nekih ‘čudnih susreta’.

  – Imala sam jednog tipa koji je rekao da sam slična njegovoj kćerki i da bi nešto više sa mnom. Jako neugodna i čudna situacija – ispričala je.

  – Ali uglavnom je stvarno zabavno, zapravo hodam okolo i plešem i zarađujem mnogo novca u jednoj noći – rekla je.

  No dok je Mercedes uživala u svojoj novoj karijeri, svijet je ušao u blokadu zbog Covid-19, ostavivši je bez izvora prihoda. Ne želeći se vratiti u svijet nauke, Mercedes je u aprilu 2021. počela objavljivati snimke svog plesa na internetu, zahvaljujući čemu je zaradila više od 200.000 funti.

 • – Bilo je sjajno tako zarađivati tokom pandemije. Novac stoji na štednom računu. Ne trošim ga na gluposti – objasnila je.

  – Postoji taj strah da će me u jednom trenu tijelo izdati i da ću se do 30. godine vratiti u invalidska kolica, zato sad koristim što imam – objasnila je.

  – Imam diplomu iz neuronauka, tako da se uvijek mogu osloniti na to ako treba – zaključila je. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje