Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog rijetkog sindroma doživjela je kliničku smrt nekoliko puta: Sada je podijelila svoje iskustvo

Preuzmite sliku

Rachel Boyle na svom TikTok profilu (@rachboylex) podijelila je videozapis u kojem je odgovorila na pitanje drugog korisnika kada je upitao kako je to umrijeti.

Naime, Rachel je nekada imala srčano stanje poznato kao SVT, odnosno supraventrikularna tahikardija zbog kojeg je nekoliko puta preminula i ponovno oživjela.

– Zapravo sam tri puta umrla kada sam imala bolest srca. Imala sam stvarno rijedak slučaj SVT-a kojeg je bilo jako teško liječiti. Jednom sam imala napad, puls mi je porastao na oko 230 otkucaja u minuti i moje tijelo se nije moglo nositi s tim te je moje srce jednostavno stalo – započela je u svom videu.

@rachboylex##stitch with @eternal.esoterist tw death :

♬ Gallowdance – Lebanon Hanover

Nakon što joj je stalo srce, Rachel se sjeća kako je oko sebe vidjela samo jarke bijele svjetlosti i svoje tijelo. Osjećala se vrlo slabo, a vrijeme oko nje kao da se kretao vrlo sporo, gotovo kao da je krenula prema svjetlu.

– Onda sam odjednom mogla vidjeti sebe, kao da gledam dolje na svoje tijelo, i razmišljala sam kako je ovo sve ludo. Sjećam se svega tako jasno, isto se dogodilo i idući put. To je stvarno čudan, ali lijep osjećaj. Zbog toga se osjećam malo bolje oko umiranja – objasnila je.

Iako je rekla da joj mnogi nisu vjerovali te da su tvrdili da je to zbog nedostatka kisika ili lijekova koje je primila u bolnici, Rachel tvrdi da je njezino iskustvo stvarno jer ga je doživjela tri puta u svom životu te dodala da se uvijek osjećala ‘spokojno, mirno i magično’. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,