Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog pogrešno ubrizganog botoksa jedno oko mora skrivati kosom

Preuzmite sliku

Whitney Buha iz Chicaga je na društvenim mrežama pokazala deformaciju poslije botoksa. Ona će morati da sačeka sedmicama ili mjesecima prije nego što joj se oči vrate u normalu.

Whitney Buha je svoji 12.000 pratilaca na TikToku otkrila da su joj botoks ubrizgali na pogrešno mjesto, prenosi nova.rs.

Iako se u video snimku koji je postavila smije, svjesna je da će morati da sačeka dosta dugo dok joj se lice ne vrati u prvobitno stanje.

Čovjek koji je unakazio je kako kaže – pokušavao da joj “izabalansira obrve uz četiri jedinice botoksa ispod lijeve obrve koju je htio da podigne”, ali je umjesto toga taj dio drastično pao.

Ako su obrve i kapci spušteni, a usne opuštene, sigurno je da je botoks ubrizgan pogrešno, ili u pretjeranoj količini. Premda ovo stanje nije trajno, mišići mogu oslabiti tokom djelovanja botoksa, pa kapci i usne mogu ostati blago opušteni i nakon što on prestane da djeluje.

Velike doze botoksa nisu dobre čak i ako volite da vidite što je moguće jači rezultat, i tražite od doktora trajnost.

Iako rezultat botoksa vremenom slabi i prođe (oko 6 mjeseci), dugogodišnja stalna upotreba može da oslabi mišiće čela (ili drugih zona lica) i dovede do njihove atrofije. Mišići će izgubiti volumen, lice će delovati obješeno. Pravilo je – što manje to bolje.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,