Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog ovih šest razloga žene najčešće varaju

Preuzmite sliku

Ljubavna prevara je uvijek aktuelna tema, ali o njoj mnogi i dalje šute.

Zanimljivo je što u mnogim situacijama oni koji su prevareni uopće ne razmišljaju o tome zašto su prevareni, i to uglavnom zato što su prezauzeti okrivljavanjem samih sebe. Ipak, oni koji varaju često to rade zbog problema koje zadržavaju u sebi.

Naime, prevara nije jednostavna, crno-bijela stvar. Obično do nje dolaze zbog niza propusta, loše komunikacije, nedostatka bliskosti i nagomilanih problema. Naravno, afera nije rješenje, ali za pojedince je to linija manjeg otpora.

Osim toga, pričanje o ženama koje varaju je gotovo tabu. Upravo zato vam u nastavku donosimo neke od najčešćih razloga zbog kojih “nježniji spol” traži ljubav u tuđem zagrljaju.

1. Nedostatak samopoštovanja

Razlog za prevaru bi mogao biti to što je njezino samopoštovanje toliko nisko da traži još nečiju potvrdu da je poželjna i seksi.

2. Dosada

Ne želimo zvučati bezobrazno, ali možda joj je jednostavno dosadno. Dosadila joj je uloga supruge, majke, dosadilo joj je bezuspješno traženje posla nakon fakulteta, nezadovoljna je na poslu ili se možda boji prihvatiti da stari. Sve te stvari mogu dovesti do pogrešnih izbora i poteza.

Naravno, ništa od toga nije opravdan izgovor za varanje.

3. Traženje romantike

Javna je tajna da žene žude za romantikom. Ako se ne trudite oko nje, mogla bi to potražiti negdje drugdje.

4. Bijeg od ovisnog supruga

Bilo da je riječ o ovisnosti o alkoholu, kocki ili drogama, s time se teško nositi. Zato nije rijetko da osobe koje su udane za ovisnike potraže sreću i utjehu u tuđem zagrljaju.

5. Kriza srednjih godina

Muškarci nisu jedini koji paničare zbog starenja i proživljavaju krizu srednjih godina.

6. Osjeća se isključeno iz suprugovog života

Ako je uporno isključujete iz donošenja odluka i ignorišete i njene osjećaje, nemojte se čuditi ako vaša supruga pobjegne glavom bez obzira, piše Popsugar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,