Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zbog ovih jutarnjih rituala izgledate starije nego što jeste

Preuzmite sliku

Možda vam se čini da radite sve najbolje moguće stvari po pitanju njege kože, ali i dalje niste zadovoljne izgledom svojeg lica. 

Određena tretiranja kože mogu biti pregruba ili iritirajuća za vaše lice, što kao posljedicu nosi prividno stariji izgled kože, a tu su i različite navike koje to pospješuju, prenosi index.hr.

Stoga biste sljedećih pet navika u jutarnjoj rutini trebali promijeniti.

Ne vježbate

Osim što ćete biti zadovoljniji izgledom svog tijela, vaše će vam lice također biti zahvalno nakon tjelovježbe. Svaki jutarnji trening povoljno utječe na vlažnost kože te pospješuje cirkulaciju u cijelom tijelu i, naravno, licu.

Pretjerujete sa šminkom

Možda želite prekriti nedostatke težim puderom, no on će vašu kožu učiniti vizualno starijom. Stoga radije odaberite neki prozračan tekući puder s manjom prekrivnom moći, a vidljive nedostatke zamaskirajte hidratantnim korektorom. Iako, trenutno nemate ni potrebu za korištenjem šminke, osim ako nemate dobar razlog za napustiti kuću, pa je radije potpuno izbjegnite.

Pretjerano čistite kožu 

Ljekar Julius Few s američkog Instituta za plastičnu hirurgiju tvrdi da je “suha koža neprijatelj broj jedan mladolikog izgleda”. Stoga nema potrebe da ujutro uklanjate prirodne masnoće koje je koža sama stvorila. Najbolje bi bilo kada biste navečer temeljito očistile i nahranile kožu, a zatim se ujutro umile blagim sredstvom za umivanje bez uporabe pilinga i maski i odmah prešle na hidriranje kože.

Ne koristite serum 

Serumi se, zbog lagane i prozračne teksture, potpuno upiju u vašu kožu, nahrane je i pruže joj potrebnu zaštitu od vanjskih uticaja. Stoga svako jutro prije nanošenja kreme na kožu lica utapkajte serum koji odgovara vašem tipu kože.

Pijete previše kafe

Iako je to mnogima od vas omiljeni jutarnji napitak, pretjerana količina može isušiti vašu kožu i učiniti pore vidljivijima. Stoga se u jutarnjim satima zadržite na jednoj šoljici kafe i svakako uz nju popijte barem jednu čašu vode. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,