Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zavodnica ili ledena kraljica: Izaberite omiljene štikle i saznajte kako vas vide muškarci

Preuzmite sliku

Odabir obuće može da otkrije mnogo toga o našoj ličnosti i našim afinitetima.

Ali, isto tako, obuća koju nosimo šalje neverbalnu poruku suprotnom polu o našem karakteru, željama i očekivanjima. U zavisnosti od toga kakve štikle najčešće preferirate, takvu i poruku šaljete “jačem polu”.

Štikle sa visokom platformom

Ovaj model posebno je popularan posljednjih godina. Nose ga dame koje žele da se predstave kao ledene kraljice, nedodirljive i neosvojive. Ako su ovakve štikle vaš najčešći modni izbor, muškarci vas doživljavaju kao sposobnu i jaku ženu koja u svakom trenutku zna šta hoće, a u isto vrijeme se ne libi da to jasno i glasno kaže i pokaže, bez obzira na to da li je sama ili u društvu. Ukoliko volite da nosite ovakvu obuću, vjerovatno je da imate mnogo tajnih obožavalaca koji se ne usuđuju da vam priđu, jer strahuju da ćete ih odbiti.

 • Klasične špicaste salonke

  Tradicionalne vrijednosti su vam na vrhu liste prioriteta. Očekujete da se muškarac odnosi prema vama kao prema dami, da vam pridržava mantil ili kaput, donese buket cvijeća na sastanak i bude pažljiv prema vama. Muškarci vas doživljavaju kao misterioznu ženu koju je teško osvojiti, ali kojoj je u isto vrijeme i nemoguće odoljeti.

 • Cipele ili sandale sa kaišićima

  Po prirodi ste megaloman koji želi sve da dobije odmah. Rođeni ste za lidera, iako nekada precjenjujete svoje sposobnosti i pravite loše procjene. Muškarci vas doživljavaju kao energičnu, zanimljivu i veselu osobu, ali i pomalo tvrdoglavu. Pripadnike jačeg pola privlačite poput magneta i malo je onih koji neće pasti na vaš šarm i gracioznost.

  Niske štikle

  Odajete utisak mirne, staložene i stabilne osobe koja nema velika očekivanja od života. Ali, to je samo varka; vaš san je da sve što vam je potrebno ostvarite sami, bez ičije pomoći, jer ne biste mogli da podnesete da zavisite od „jače polovine“. Muškarci vas vide kao nježnu i romantičnu osobu koju žele da zaštite od životnih nedaća.

 • Štikle sa otvorenim prstima

  Po prirodi ste buntovni, spremni da „pomjerite brda i planine“ da biste istjerali pravdu, ali isto tako znate i da nećete birate sredstva da biste došli do cilja. Muškarci vas doživljavaju kao osobu koja čezne da bude zavedena i ukroćena.

  Cipele sa punom potpeticom

  Često sumnjate u sebe i svoje sposobnosti, iako nemate razloga za to. Ne umijete da se nametnete ni u društvu, ni u poslovnom okruženju; čekate da drugi prepoznaju vaše kvalitete. Muškarci vas vide kao stabilnu, smirenu i odmjerenu osobu koja nije spremna da flertuje ako ne dobije „prvi signal“ od druge strane. (Telegraf.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,