Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zavirite u luksuzni bunker u kojem će najbogatiji moći potražiti “spas od apokalipse” (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Unutra ćete pronaći bazene, kino, teretane, restorane, stanove i helikoptere, ali ovog puta ne govorimo o luksuznim stanovima ili vilama već – bunkeru.

Naime, Robert Vicino u njemačkom selu Rothensteinu otvorio je bunker u koji će u slučaju smaka svijeta ulaziti samo najbogatiji.

Bunkeri navodno mogu obraniti od svake veće opasnosti, neovisno o tome radilo se o nuklearnim eksplozijama, hemijskom oružju, zemljotresima ili tsunamijima, a više od milijardu dolara vrijedan “spas od apokalipse” bit će otvoren samo za one s pozivnicom.

Vicino je izvršni direktor Vivosa, tvrtke koja stoji iza ovog projekta koji će u slučaju nužde ponuditi spas milijunašima.

Svaka porodica u kompleksu (inače, radi se o preuređenom starom ruskom bunkeru iz doba Hladnog rata) imat će vlastiti stan koji mogu dizajnirati prema vlastitim specifikacijama. Mogu dodati bazen, kino ili luksuzno kupatilo, a imat će i pristup bolnici, restoranima, pekari, vinskom podrumu ili čak televizijskom centru.

Iako nije poznato koliko jedan takav stan košta, možemo biti siguran da će apokalipsu u raskoši dočekati samo oni s najdubljim džepom.

“Ponosni smo na ovaj epski projekt koji smo predstavili u ovim sve opasnijim vremenima”, rekao je Vicino za Forbes.

Inače, ovo nije prvi bunker za paranoičnog Vicina koji je već izgradio jedan u Indiani. Naime, bogatog graditelja bunkera na ovaj je projekt potaknula “moćna poruka” koju je primio još tijekom osamdesetih.

Ne zna odakle je poruka stigla, ali znao je da mora stvoriti sklonište za hiljade ljudi – očito najbogatijih.

“Očito je da živimo u opasnim vremenima, a oni koji nisu informirani nikad neće vidjeti prijetnje koje su očite. Ne možemo predvidjeti, ali možemo se pripremiti”, zaključio je Vicino. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje