Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto su tokom ljeta raskidi češći

par-zaljubljeni
Preuzmite sliku

Sunce, duži dani i toplije noći, preveliki su izazov za mnoge veze, pa neki parovi jesen ne dočekaju zajedno.

par-zaljubljeni

Ljeto je vrijeme kada se događa najviše prevara, samim tim i raskida i razvoda. Da li zbog lijepog vremena ili zbog sezone godišnjih odmora, tek ljeti smo opušteniji i lakše se upuštamo u avanture, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.

Od 4.500 ispitanika, više od 20 odsto je reklo da je baš tokom ljeta prevarilo partnera, a čak 68 odsto njih priznalo je da ljeti intenzivnije razmišljaja o upuštanju u avanturu.

Kad je lijepo vrijeme skloni smo i otvorenom flertu s nepoznatim ljudima – čak 41 odsto ispitanika priznalo je da će se ljeti lakše odvažiti na flert sa potpunim strancem.

Naravno, ima i onih koji ne varaju “sezonski” – 11 odsto ispitanika priznalo je da se u avanture upušta tokom cijele godine.

Međutim, i tu postoje određeni krizni datumi: novogodišnji praznici, 1. april, Božić. Tada najčešće raskidamo, ali ne na sam dan praznika, već dvije nedjelje ranije, ili sedam dana kasnije, pokazalo je istraživanje.

Naime, mnogi ne žele da nanose bol partneru na Božić ili u novogodišnjoj noći, pa to čine unaprijed ili kada se praznična atmosfera stiša.

Najčešće počinjemo da se svađamo zbog poklona, koji su pogrešni, ili su izostali, što upućuje na to da jedan od partnera uopšte nije razmišljao o onom drugom.

Pokloni su samo povod za svađu, raskid, ili “bježanje” u zagrljaj nekog drugog, a razlozi za to su ozbiljniji.

Najviše flertujemo i ponedjeljkom, naročito oženjeni muškarci koji bi, pokazalo je istraživanje, da se na taj način malo “odmore” od porodičnog vikenda. (Mondo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: