Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto se muškarci odljubljuju?

bad-relationship
Preuzmite sliku

Veze s vremenom počinju da gube onu početnu strast i šarm koji su vladali na samim počecima. Htjeli ste da provodite što više vremena zajedno i nikako niste mogli da se zasitite jedno drugog. Ali nekako se u posljednje vrijeme čini kao da vas dečko stavlja u drugi plan i da više pažnje posvećuje stvarima na koje se prije nije ni obazirao.

\"bad-relationship\"Polako počinjete da vjerujete da ste mu dosadili? Provjerite razloge zbog kojih bi to čak i mogla biti istina:

Traže izazov

Neki se momci pale na cure koje su im nedostupne, ili se barem prave da jesu. Izgleda kako negdje u podsvijesti vjeruju da su nedostupne djevojke uzbudljivije od ostalih.

Ne vole zanovijetanje

Svi se muškarci drže podalje od žena koje imaju potrebu da često prigovaraju. Na počecima se veza žene suzdržavaju od takvih aktivnosti pokušavajući da se prikažu u što boljem svjetlu. Međutim, ako imalo naginju želji za kontrolom, s vremenom će to sve glasnije i jasnije iskazivati. Problem nastaje zbog frustracija, pretvara se u iritaciju, a završava s nesnošljivošću prema drugoj osobi.

Želite da mu budete žena više nego djevojka

Većina žena pomišlja na brak i djecu čim osjete sigurnost u svojim vezama. Muškarci nisu toliko skloni razmišljati o vjenčanju, a partneričin pritisak samo bi mogao da pogorša cjelokupnu situaciju što bi moglo navijesti dečka da o instituciji braka ima još lošije mišljenje nego što ga je imao na početku.

Vođenje ljubavi mora biti uzbudljivo

Svako od nas ima svoje potrebe koje moraju biti ispunjene, međutim, drugačiji bioritam i rutina koja se uvukla u krevet, mogli bi da predstavljaju ozbiljnije probleme. Potrudite se da s vremena na vrijeme uvedete novu seksualnu pozu ili da promijenite mjesto gdje vodite ljubav.

Svakome treba prostor za sebe

Prirodno je da želimo da provodimo što više vremena s osobom koju volimo, ali vrijeme koje provodimo odvojeno krucijalno je za vezu. Potrebno je osigurati vremena i prostora kada ćete funkcionisati svako za sebe kako bi se poželjeli još više. I najbolja hrana dosadi kad je konzumiramo sve vrijeme, a to isto vrijedi i za osobu sa kojom smo u vezi.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: