Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zašto sve više muškaraca izbjegava brak?

Preuzmite sliku

Otkrijte neke od razloga koji stoje iza sveprisutnijeg trenda među muškom populacijom.

Sve veći broj muškaraca u svojim srednjim 20-tim ili srednjim 30-tim ne razmišljaju o tome da se “skrase”. Uglavnom preferiraju da budu singl i da zadrže navike koje podrazumijevaju život bez previše obaveza. Kao razlog za tu odluku po pravilu se navodi strah od vezivanja.

Taj trend sve rjeđeg i sve kasnijeg stupanja u bračnu zajednicu zahvatio je manjoj ili većoj mjeri čitav svijet. Statistički podaci u Americi su pokazali da se taj trend nastavlja i da već sada 20 procenata odraslih ljudi u toj zemlji nisu u braku.

Ipak, istraživanja su pokazala da brak pozitivno utiče na muškarce u različitim aspektima njihovih života. Prema podacima studije sa Univerziteta Juta, ovo su neke od najvećih prednosti braka.

OŽENJENI MUŠKARCI ZARAĐUJU VIŠE NOVCA

Statistike su pokazale da oženjeni muškarci zarađuju više novca, imaju bolje poslove i bolje pozicije u poslovnoj strukturi.

IMAJU KVALITETNIJI SEKSUALNI ŽIVOT

Oko 51 procenat oženjenih muškaraca se izjašnjava kao “ekstremno emocijonalno zadovoljnim”, dok je ta brojka kod muškaraca bez stalnog partnera 39 procenata.

OŽENJENI MUŠKARCI ŽIVE DUŽE

Muškarci koji ostaju duže vrijeme u braku u prosjeku žive deset godina duže. Uz to, čak 43 procenta oženjenih muškaraca svoj život opisuju kao veoma zadovoljavajuć i ispunjen, što je u poređenju sa neoženjenim muškarcima kod kojih ta brojka iznosi 20 procenata, značajna razlika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,