Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto su jake žene često emocionalno iscrpljene?

Preuzmite sliku

Snažne žene su nezavisne, odlučne, praktične i mogu mnoge stvari same. Uvijek imaju sve pod kontrolom, ali ponekad ne upravljaju svojim emocijama najbolje. Zapravo, često su iscrpljene, a u redovima koji slijede otkrijte zašto…

Potiskuju svoja osjećanja

Uz sve davanje svoje pomoći i sebe, snažne žene nemaju vremena da analiziraju i izražavaju svoje emocije. Barem tako misle. Stoga ih uvek iznova potiskuju i puštaju da se nakupljaju.

Naravno, i one su samo ljudi, a prije ili kasnije dogodi se da emocije dođu do izražaja. Ako ste jedna od jakih žena, ili ako je imate u blizini, podsjetite je da joj treba malo vremena samo za sebe. Za punjenje baterija, pobjeđivanje emocija i opuštanje. Samo u dobroj formi, psihičkoj i fizičkoj, moći će da pomaže drugima.

Uvijek se daju

Po prirodi su izuzetno ljubazne i spremne da pomognu, što i pokazuju. Ako imate jaku ženu oko sebe, znate da je bila tu za vas kada vam je trebalo rame za plakanje, neko da vas pokrene, za razgovor… Zapravo, ona je tu za vas kad god vam nešto treba.

Jake žene, pak, nikad ne traže pomoć jer su svjesne da svi imaju svoje živote i probleme. Ali, trebalo bi, i ljudi bi im rado pomogli, jer su nebrojeno puta pokazale da se na njih može osloniti…

Dobro prihvataju udarce života

Zadaci, teški problemi, zahtjevi… Oni uvijek dobro odrade posao, čak i sjajno. Snažne žene dobro se nose sa situacijama koje ih spuštaju na zemlju – ne dopuštaju da ih išta sputa, već bivaju još jače, prenosi City Magazine.

Ali, sve to ima svoje granice. Sa snagom dolazi i slabost. Šta mislimo pod tim? Snažne žene navikle su da se odazivaju svakom pozivu i molbi za pomoć, pa ne mogu reći ne. I to ih nažalost iscrpljuje.

Nemaju povjerenje u druge

Naravno, jake žene vjeruju svojim najmilijima: porodici, partneru, najboljim prijateljicama… Ali, drže se izreke – ako želiš nešto dobro urađeno, učini to sama. Uvjerene su da će se u svakoj situaciji najbolje naći i stoga ne traže pomoć čak ni kada bi im to jako dobro došlo.

Zatim, tu su i razočaranja iz prošlosti koja ih još više uče da mogu vjerovati samo sebi, poput neuzvraćene ljubavi, iznevjeravanja kolege, prekida prijateljstva… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje