Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zašto se djevojke vraćaju bivšim momcima?

Preuzmite sliku

Je li prava odluka vratiti se u ljubavni krug samo zato što vas je uhvatila kriza?

Razočaranje, bijes i puno, puno suza… Prekid vas često dovodi do preispitivanja vlastitih odluka. Što ako nikad ne naiđe onaj pravi? Jesam li propustila zadnji vlak prema sreći? Možda sam trebala biti popustljivija… A onda mu se odlučite vratiti uvjereni kako nikada neće naići ništa bolje.

Zašto to radite? Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih se uporno vraćate bivšim dečkima – čak i kad znamo da to i nije najpametnija odluka.

 • telefon-prica-tuga-prekid-nostalgija-zena-misli
 • Usamljenost

  Prvi i najčešći razlog povratku staroj vezi. Možda i nije idealna, ali je bolja od ovog groznog osjećaja samoće – ili tako bar razmišljamo. Ipak, dobro razmislite u kojim vam trenucima nedostaje jer je činjenica da ovaj razlog i nije dovoljan ako je jedini. Razmislite o trenucima u kojima vam nedostaje. Ako su to besane noći ili mirne večeri kod kuće, normalno je da biste u tom trenu radije bili s njim, čak i ako ta veza nije bila idealna.

  S druge strane, prolazi li vam kroz misli dok ste u društvu svojih prijatelja ili se osjećate potpuno sretno, ali mu želite poslati poruku, razmislite o razlozima prekida i mogućnosti pomirenja. Ipak, dobro razmislite vrijedi li se vratiti bivšem dečku i biste li prekinuli da je on stvarno onaj pravi.

  Dosada

  Prošlo je već neko vrijeme i još uvijek nije naišao niko vrijedan tvoje pažnje. Dani kad si s prijateljicama slavila slobodu i život single cure odjednom ti je postao nezanimljiv. Logičan potez – povratak bivšem. Pa i nije bio toliko loš.

  Vraćanje bivšem iz dosade uzalud troši tvoje vrijeme i odvlači ti pažnju od fokusiranja paženje na samu sebe, a možda i na nekog dečka koji će tek naići. Daj si dovoljno vremena da se oporaviš od veze i bavi se nečim što će ti pažnju skrenuti samo na sebe. Nemoj da potraga za partnerom bude tvoj jedini životni cilj.

  Strah da bolji neće naići

  Nakon nekoliko neuspješnih spojeva većina će zaključiti da je bolje vratiti se u „sigurnu luku“. Naime, ponekad se lako uvjeriti da bolji možda nikad neće ni naići, a da „biološki sat otkucava“. Jedan od razloga je i da nikad neće biti sposobne voljeti nikog drugog, pa je

 • prekid-par
 • povratak na staro siguran izbor – ili se bar takvim čini.

  Dakle drage djevojke, postoji mogućnost da ipak pripadate svom bivšem dečku, ali nijedan od ovih razloga ne bi trebao biti kriterij. Ljubavna je veza mjesto gdje biste se trebale osjećati sigurno, spokojno, sretno i zadovoljno. Ta bi veza trebalo biti utočište iz kojega nikad ne biste pobjegli. Prije nego se odlučite vratiti bivšem dečku, napravite popis pozitivnih i negativnih stvari i preispitajte svoje razloge.

  Pogledajte što prevladava i iskoristite smjernice kako biste donijele pravu odluku. S druge strane, novi život dalje od njega i ne mora biti tako loša ideja, a najčešće i nije. Doći će trenutak kad ćete to i same shvatiti. (cosmopolitan.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,