Srijeda, 20. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zašto neke žene vole da ostanu slobodne?

Preuzmite sliku

Kada se žena upusti u vezu, ona uloži sve svoje emocije, što može da ostavi ožiljke nakon lošeg raskida.

Sve veći broj žena ovih dana se odlučuje na samački život. Ako se pitate zašto je to tako, evo nekoliko razloga koji će vam dati odgovor na to pitanje.

 1. Usredsređenost na karijeru

Dosta žena vjeruje da su izlasci na sastanke gubljenje vremena. One smatraju da upoznavanje partnera sa kojim će eventualno raskinuti oduzima dosta truda i vremena. Ovakve žene će radije ulagati vrijeme i trud u svoju karijeru za koju su sigurne da će im dati pozitivne rezultate.

2. Loše prethodno iskustvo

Kada se žena upusti u vezu, ona uloži sve svoje emocije, što može da ostavi ožiljke nakon lošeg raskida. Zbog toga, ali i zbog iskustava svojih drugarica, sve više žena se plaši da se upusti u novu vezu i lakše im je da budu bez partnera.

3. Potraga za onim pravim

Žene obično imaju sliku u glavi sa kakvim bi muškarcem htjele da budu i provedu ostatak života. Voljele bi da njihov partner ima određene karakteristike i osobine, a ako mladić ne posjeduje neku od tih osobina, mogu da se razočaraju. Ukoliko je žena previše probirljiva i ne želi da prihvati ništa manje od onoga šta očekuje od muškarca, svjesno se odlučuje na samački život.

4. Nezavisnost

Žene znaju da kada se upuste u vezu, moraće da počnu da uzimaju u obzir i partnerovo mišljenje o određenim stvarima. To može teško da padne onim ženama koje su tvrdoglave i nezavisne. Zbog toga se one odlučuju na život bez partnera.

5. Previše porodičnih obaveza

Žene mogu biti u situaciji da brinu o bolesnom članu porodice ili da izdržavaju cijelu porodicu. To oduzima dosta vremena i zato te žene nemaju volje ni energije za upoznavanje muškaraca.

6. Pogodnosti samačkog života

Neke žene jednostavno vole da flertuju sa muškarcima, imaju veze na jedno veče ili provode vrijeme sa nekim bez emotivnog tereta. Sve to je moguće ukoliko nisu u vezi i zato je sve više žena slobodno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,