Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zašto mnogi muškarci na društvene mreže ne postavljaju slike sa svojom djevojkom?

Preuzmite sliku

Ponekad muškarci žele zadržati vezu privatnom, posebno na početku. Ali prije nego što pretpostavite da je to negativno, znajte da stvari nisu uvijek onakve kakve izgledaju, piše Bright Side.

Među razlozima zbog kojih vole svoju vezu održavati privatnijom mogu biti briga za prijatelje i porodicu i potreba da svi budu sretni. Ovo su neki od razloga zbog kojih muškarci žele zadržati vezu u tajnosti, prenosi Tuzlanski.ba.

Ne žele da zajednički prijatelji o tome još znaju

Mnogi momci ne žele da ih uznemiravaju tuđa mišljenja. Kada su u pitanju zajednički prijatelji para, mogli bi početi postavljati brojna pitanja o privatnim stvarima koja bi mogla završiti s mukom oba partnera u vezi. Najbolji način za rješavanje situacije je biti strpljiv i pričekati neko vrijeme prije nego što bilo kome kažete o vezi i najavite je kada se stvari postanu ozbiljnije. Ako su ti ljudi pravi prijatelji, sigurno će ih odobriti!

Zabrinut je odobravanje porodice

Ako dolazi iz tradicionalne porodice ili ima roditelja koji imaju vrlo precizne ideje o tome s kim bi trebao biti u vezi, možda bi želio pričekati prije nego im kaže o vezi. Komunikacija je u ovim slučajevima ključna: pokušajte pronaći pravi način pristupa porodici i razumjeti njihovu viziju.

 • Smatra da je veza uzbudljivija ako je to tajna

  Momci su uobičajno misle kako će tajanstveni odnos učiniti vezu uzbudljivijom i toplijom. A zašto ne? To bi mogao biti način da još neko vrijeme uživate u stvarima sa svojim partnerom.

  Nije siguran u svoja osjećanja

  Muškarci mogu biti jednako nesigurni kao i žene, posebno kad su u pitanju osjećaji i nove veze. On možda želi vidjeti kuda stvari idu prije nego što to objavi svijetu. Vrijeme je ključno: shvatit će dovoljno brzo je li to prava ljubav ili ne.

  Par ima iste prijatelje i on se brine oko odnosa u grupi

  Ako su isprva bili prijatelji, a zatim postali par a da nikome to nisu rekli, mogao bi se zabrinuti kako će to utjecati na unutrašnje odnose unutar grupe prijatelja. Ali svi znaju da istinsko prijateljstvo može bilo šta nadvladati!

  Boji se da neko ne bi mogao ukrasti njegovu djevojku

  Jedan od razloga njegove tajne mogla bi biti ljubomora. Mogao bi pomisliti da bi je neki od njegovih prijatelja mogao ukrasti. Povjerenje je važan element veze. Mora biti siguran da je jedini za  djevojku, a tek tada će to izgovoriti svijetu.

 • Neka drugarica ima osjećanja prema njemu

  To se može dogoditi u bilo kojoj grupi – jedan prijatelj može razviti osjećaje bez da im se uzvrati. Ovo vrlo dobro može biti razlog da muškarac želi da bude privatniji u vezi kako ne bi narušio ravnotežu u grupi ili previše povrijedio nekoga. Ako je veza ozbiljna, kad dođe vrijeme, on će se otvoreno pozabaviti sa svim svojim prijateljima i neće biti problema.

  Ne želi čuti mišljenja drugih ljudi

  Neki su stvarno privatni i ne zanima ih sud i mišljenje drugih. Smatraju da je najbolji način da se odnos odnosi na to da bude privatna kako bi se izbjegli nepotrebni razgovori i rasprave. U ovom slučaju možda nije u potpunosti u krivu – privatnost je važan dio veze. Iz tog razloga, možda bi ispravno bilo reći samo bliskim prijateljima i članovima porodice.

  Boji se da će se njegov ugled narušiti  ako ga neko ostavi

  Javni nastup važan je za većinu muškaraca, posebno onih koji imaju istaknutu karijeru ili koji su popularni. Iz tog razloga, oni se mogu bojati uništenja svog ugleda ako ih djevojka ostavi. Iz ženske perspektive, ovo može izgledati besmislica, ali djevojke bi trebale pokušati razumjeti to obrazloženje i shvatiti da ako je veza ozbiljna, nema potrebe da je skrivate. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje