Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zašto je najbolje krečiti stan u zelenu boju?

Preuzmite sliku

Bilo koja nijansa zelene boje, jer ona upravo odmara i smiruje, je odličan antidepresiv. Evo zašto je još zelena boja najbolja za stan.

Ukoliko se dvoumite u koju boju da okrečite svoj stan, predlažemo vam nijanse koje će prijati vašem oku i djelovati kao antidepresiv.

A to je bilo koja nijansa zelene boje, jer upravo ona odmara i smiruje. Dizajenri preporučuju da zelene zidove uklopite sa namještajem koji je pretežno bijele boje.

S druge strane detalje vašeg enterijera možete odabrati i u drugim bojama čime ćete postići zanimljiv i upečatljiv izgled. Tako, možete odabrati kontrastne boje, ili jednostavne tamnije nijanse. Šta god odlučite, nećete pogriješiti.

  • Sličan efekat se postiže ukoliko se odlučite da sobu ispunite zelenim namještajem. U tom slučaju, poželjno je opredijeliti se za neutralne boje zidova, kako ne biste stvorili utisak prenatrpanosti.

    Sa zelenim namještajem se divno slažu komadi u boji drveta koji stavraju utisak prirodnog enterijera. Ukoliko se odlučite za moderan dizajn sa zelenim elementima, možete odabrati narandžastu, lila ili tamno ružičastu. (aura.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,