Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto je drugi brak bolji od prvog?

Preuzmite sliku

Ako vaš prvi brak nije bio onakav kakvog ste ga željeli, ne trebate se brinuti, jer postoje razlozi zbog kojih je drugi brak bolji od prvog.

Odrastanjem se stiče iskustvo i mudrost. Osobe koje stupe u drugi brak su otvorenije prema partneru i mnogo više i zdravije komuniciraju. Također, osobe koje se upuste u drugi brak uglavnom već znaju šta žele u svom životu.

Djeca iz prvog braka mogu predstavljati problem jer im je potrebno pružati pažnju i vrijeme, tako da se vrijeme za novog partnera mora pažljivo planirati. Ako želite drugi brak, sa bivšim partnerom morate dogovoriti slobodne vikende, tako da djeca provode jedan vikend s vama, a drugi s bivšim partnerom. Kada je riječ o svađama, kojih će biti, iskustvo s njima se stiče vremenom i dovoljno će ga biti prije drugog braka, tako da ćete znati kako riješiti probleme na pravi način.

Naučit ćete kako treba govoriti, odnositi se prema partneru s poštovanjem i uvažavati njegovo mišljenje. Drugi brak je prilika da ispravite prethodno načinjene greške i više ih ne ponovite. On će vam omogućiti da se više povežete s partnerom i da uživate s nekim do koga vam je zaista stalo i ko vas istinski voli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje