Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto je bolje Grčku posjetiti izvan sezone?

Preuzmite sliku

Grčka je ove godine bila treća najposjećenija zemlja na svijetu prema statistici putničke agencije Skyscanner.

Grčka turistička zajednica, pak, otkrila je kako je samo u prvoj sedmici augusta u zemlju ušlo milion posjetitelja iz različitih dijelova svijeta.

Najveći broj turista u Grčku se uputio upravo u najtoplijim mjesecima u godini – u julu i augustu, pa ne čudi što su ovoga ljeta zabilježene ogromne gužve na turističkim atrakcijama, koje su usporedive s brojkama postignutima u godinama prije pandemije koronavirusa.

Osim ako se niste budili u cik zore kako biste vidjeli Akropolu u Ateni, velike su šanse da ste morali čekati u redovima kako biste istražili ovaj kompleks antičkih građevina, koji je upisan i na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Turistički prospekti prepuni su zapanjujućih grčkih atrakcija i prirodnih ljepota. Ako očekujete da ćete ih u žiži sezone razgledati u miru i tišini, varate se. Velika je razlika između promotivnih fotografija i situacije koja vas uistinu očekuje na određenoj lokaciji.

Dobar primjer je i Agios Spiridon na Krfu – umjesto opustjele plaže okružene predivnim morem, ovoga ljeta tu se tražilo slobodno mjesto za ručnik i uživanje u suncu.

Grčka ima mediteransku klimu s ugodnim temperaturama tijekom cijele godine. Ako se ne želite boriti s velikim gužvama, savjetuju turističku stručnjaci, možda ju je bolje posjetiti u predsezoni i postsezoni. (punkufer.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,