Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zašto je bitno redovno čistiti peglu za kosu?

Preuzmite sliku

Kod velikog broja žena je pegla za kosu svakodnevni “alat” i sastavni dio dnevne rutine. Sad budite iskrene sa sobom, koliko ste puta očistile peglu? Jeste li ikad? Ako je vaš odgovor nekoliko puta ili možda nikad, onda je sad krajnje vrijeme da to uradite!

Sigurno redovno čistite četkice za šminkanje i češalj koji koristite svakodnevno. Upravo zbog toga ne smijete zaboraviti na peglu za kosu, pogotovo ako je često koristite.

Na pegli se skupljaju bakterije ali i preparati za kosu i definisanje kose. Od ostataka regeneratora do raznih ulja, lakova i pjena za kosu. Sve to može na kraju rezultirati katastrofom za vašu kosu.

Ekspert za kosu Jo Robertson preporučuje da se svaki put nakon korištenja, pegla mora i očistiti. Ostavite peglu da se ohladi, a zatim uzmite mokru mikrofiber krpu i sa njom je očistite detaljno. U slučaju da nemate krpu, možete uzeti i vlažnu maramicu kao alternativu.

Dovoljno je da jednom mjesečno očistite peglu, međutim ako je svakodnevno koristite onda je morate češće i čistiti. Nakon što je počnete čistiti  sigurno ćete primijetiti i razliku dok peglate kosu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,