Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zašto djevojke uvijek biraju ‘loše momke’?

Mnogo je žena koje trče prema muškarcima na koje su ih majke uvijek upozoravale. Čini se da je prirodno da se djevojke počnu družiti sa  “lošim” dječacima, piše Bright Side

Istraživanja su otkrila zašto se dobre djevojke odluče izaći na žurku sa onima zbog kojih lako mogu upasti u probleme, prenosi Tuzlanski.ba.

Djevojkama momci ne bi imali moć privlačenja kod djevojka da im je nivo samopouzdanja nizak. Poenta je u tome što je nivo samopouzdanja koji posjeduju tako visok da se čini kao da se njihov stav preplavljuje, što mogu vidjeti i njihovi prijatelji, vozilo koje voze, hrana koju odaberu da jedu i tako još mnogo toga. Žene padaju na loše momke, jer je to u njihovoj prirodi. Nauka kaže da kad je žena u fazi ovulacije, njezini hormoni utiču na to koga doživljava kao veliku očevu figuru za svoju buduću djecu. Blizu vremena ovulacije, žene privlače dobar izgled, karizmatičan i buntovan muškarac

  • Ličnost „lošeg momka“ je privlačnija

    Jednostavno ih ne zanima ništa. Za njih ne postoji pravilnik ili određena pravila koja slijede. Donose svoja pravila i čini se da uvijek žive na rubu. Iako vole kontrolisati i strastveni su u svojim vlastitim uvjerenjima, ipak znaju pravi način postupanja prema dami i osjećati se prilično dobro. Jedna od karakteristika “lošeg momka” je ljubav prema avanturi i uzbuđenju. Za žene se čini da ako muškarac ne živi divljim životom, to znači da nije prikladan za njih. Jednostavno ne mogu dobiti dovoljno tog avanturističkog duha.

  • Žene se osjećaju zaštićeno

    Djevojke biraju loše dečke u odnosu na druge, jer žele mušku figuru koja ih može zaštititi. Većina žena koje se osjeća ranjivo i plaše se kriminala traže muškarca koji ih može zaštititi. Ustvari, njihov snažan fizički izgled je razlog zašto se žene osjećaju sigurno oko sebe. U jednom istraživanju ženama su date skripte sa profilima dva različita muškarca i one su morale izabrati. Većina žena odabrala je profil s dobrim fizičkim osobinama, dok dobar momak nije često bio konačni izbor.

    Dakle, lijepa karakteristika postaje bitan faktor prilikom odabira partnera za ozbiljnu vezu, a umjesto toga, manipulativna karakteristika loših dječaka izgleda privlačnije. Psiholog, dr. Robyn McKay, objašnjava da djevojke koje imaju prikrivenu unutrašnju buntovničku stranu lako privlače muškarce koji to mogu izbaciti iz njih. Obično je kod djevojakas ta osobina bila potisnuta u djetinjstvu i jedan od najlakših načina da to sve postignu je početak druženja sa buntovnim momkom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje