Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zašto bi muškarci koji ožene žene iz drugih država mogli biti sretniji u braku?

Preuzmite sliku

Muškarci poput George Clooney-a i Matthew-a McConaughey-a pronašli su svoju sreću s predivnim ženama iz drugih zemalja, piše Bright Side.

Interkulturni brakovi su posebna stvar koja čovjekov život može promijeniti na bolje. Ne samo da muškarac može puno naučiti od svoje žene, već bi mogao imati i više prilika u životu nego prije, prenosi Tuzlanski.ba.

Donosimo vam sve razloge zbog kojih muškarce žene iz drugih država čine tako zadivljujućim i kako im to može poboljšati život.

1. Uče novi jezik

To može biti savršen izgovor, a čak imaju i svog ličnog učitelja. Iako oboje možete govoriti istim jezikom, porodice možda ne, pa je ovo presudno za njihovo upoznavanje. Naravno, dvojezičnost (ili trojezičnost!) ima ogromne koristi za njegov um jer će također steći neku novu perspektivu.

 • 2. Putuju više

  Naravno, sa suprugom koja ima porodicu u inostranstvu dolazi do mnogih putovanja u inostranstvo. Ovo im može biti savršena prilika da odu na kratki odmor da posjete porodicu i prijatelje. Stop-over letovi mogu se pretvoriti u mini avanture jer posjećuje mjesta za koja nikada nije mislio da će. Tu je i dodatni bonus od posjedovanja 2 putovnice, što mu daje priliku da lakše putuje.

  Prema studiji, ovo zapravo poboljšava veze jačanjem komunikacije, jer su parovi koji više putuju manje vjerovatno da će se razvesti.

  3. Imaju dva vjenčanja

  Nikada nema dovoljno razloga za zabavu s prijateljima i porodicom, a šta je bolji izgovor od vjenčanja! Multikulturalno vjenčanje može ga uroniti u drugi način života, a to mu može biti velika zabava.

  Međutim, nedavna istraživanja govore nam da je to sve rjeđe, jer se sve manje ljudi u SAD-u tokom posljednjih nekoliko decenija uopće odlučilo vjenčati.

 • 4. Oni slave više praznika 

  Dijeljenje kulturnih tradicija može biti uzbudljiv dio svake veze, posebno kada su proslave i praznici. Ne samo da muževi mogu započeti nove praznike, već mogu i podijeliti vlastite tradicije sa svojim suprugama, iznova proživljavajući uzbuđenje.

  Zajedničko dijeljenje ovih trenutaka može biti važan dio snažnog braka, a studije pokazuju da zdrav brak ima ogromne koristi za naše tijelo i um.

  5. Ponovo se zaljube u hranu

  S drugom državom i kulturom, kuhinja dolazi, drugim riječima, prilika za otkrivanje novog omiljenog jela. Hrana može biti ulaz u kulturu i ukusan je način da shvati više o svojoj ženi i odakle je. Zapravo, antropolozi smatraju da je hrana vrlo važna za naše društvene odnose i komunikaciju, jer je to nešto što možemo dijeliti zajedno.

 • 6. Imaju pametniju djecu

  Studije pokazuju da učenje 2 jezika kao dijete pozitivno utiče na vaš mentalni razvoj. Šanse su da će i suprug i supruga svoje dijete odgajati na maternjem jeziku. Naravno, uvijek postoji dodatni bonus ako živite daleko od svoje države i upoznate dijete sa trećim jezikom.

  7. Svoj dom vide svježim očima

  Pokazivanjem vašeg rodnog grada ili države partnerici može vam dati novu perspektivu vašeg odrastanja i života. Drugačija interakcija s gradom, možda kao turista, može mu pomoći da otkrije drugu stranu svog doma, kao i da zajedno stvorite nova sjećanja u svom gradu.

  8. Više pažnje dobivaju od supruge

  To je posebno tačno ako je prije braka bila veza na daljinu, što se često može dogoditi u multikulturalnim vezama. Vrijeme provedeno zajedno postaje dragocjenije i može čak ojačati vezu para. Stoga se može desiti da ga ona manje uzima zdravo za gotovo i da dijele zdraviji brak nakon testa na daljinu i razdvojenog vremena kako bi posjetili svoju porodicu.

 • 9. Imaju više mogućnosti za posao

  Dvojezičnost ali posjedovanje dva pasoša mogu otvoriti mnoga vrata na tržištu rada o kojima se možda ranije nije razmišljalo.

  Brojevi pokazuju da je potražnja za dvojezičnim radnicima silno porasla tokom godina jer se smatraju vrijednim dijelom ekonomije. Dakle, možda postoje dodatne finansijske koristi za njega. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,