Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zaštita kao statusni simbol: Evo kako izgleda maska od 100 eura

Preuzmite sliku

Luksuzni modni brend “Burberry” u svoju ponudu je uvrstio i zaštitne maske, a njihova cijena je nevjerovatnih 100 eura.

Zaštitne maske izgleda postaju stvar prestiža i još jedan statusni simbol, sve čuvene modne kuće su počele da ih proizvode. Britanski brend “Burberry” najnoviji je u nizu onih koji su kreirali luksuzne maske dizajnirane u njihovom prepoznatljivom printu.

  • Maske se proizvode na ekološki prihvatljiv način, navodi se na sajtu brenda, a 20% prihoda će otići u fond koji je “Burberry” osnovao u aprilu, ubrzo nakon što su počeli da proizvode i isporučuju ličnu zaštitnu opremu za britanske zdravstvene radnike. Navode i da su njihove maske „poboljšane antimikrobnom tehnologijom“, rastućim trendom u proizvodnji tkanina koji je stekao popularnost tokom pandemije.

  • Mnogo drugih modnih brendova takođe je lansiralo zaštitne maske za lice. Britanske modne kuće Halpern, Julien Macdonald, Liam Hodges, Mulberry, Raeburn i Rixo takođe su dizajnirali maske, a 100% profita odlazilo je u dobrotvorne svrhe. Nekoliko brendova, uključujući Marine Serre i Off-White, proizvodili su maske za lice još prije pandemije.

    “Burberry” je bio oštro kritikovan 2018. kada je došlo do saznanja da je kompanija spaljivala neprodate proizvode, kako ne bi morali da ih prodaju po nižoj cijeni. (nova.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje