Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zaslužujete bolje: Pet pokazatelja da vam je veza teret, a ne užitak

Preuzmite sliku

Svaka osoba treba partnera koji će joj biti najbolji prijatelj, oslonac i najveća podrška.

U nastavku pročitajte koji su znakovi kad je partner baš sve suprotno od navedenog, i kad veza jednostavno ne ide u smjeru u kojem bi vi željeli.

Vaš partner osjeća ljubomoru zbog vaših uspjeha

Svi zaslužuju osobu koja će biti ponosna na sve uspjehe i postignuća. Nikome ne treba osoba koja će je sputavati, i zamjerati sve dobro učinjeno. U slučaju da je vaš partner nesiguran, vrlo lako će potkopati i vaše uspjehe.

Nisu mu važni vaši ciljevi

Partner bi vas trebao bodriti da postanete bolja i uspješnija verzija sebe. Nikako ne bi trebao ismijavati vaše želje i ciljeve. Dobronamjerna kritika i sugestije su uvijek uredu, međutim nije uredu ako vas pokušavaju omesti u vašim željama.

 • Kritikuje sve što radite

  On uvijek ističe vaše mane i sve loše događaje. Ne želi vas pohvaliti kad ste uspješni, ali s druge strane uvijek kaže kad niste. Kritikuje vas i kad ste sami, ali i pred velikim društvom.

  Želi da se odreknete važnih stvari. 

  Potiče vas da okrenete leđa prijateljima koji vam nisu učinili ništa loše, nego samo zato što se njemu ne sviđaju? Predlaže da promijenite posao jer mu ne odgovara vaš raspored, a želi da ste uvijek dostupni? Ne razumije zašto se želite baviti omiljenih hobijima? Možda jednostavno nema osjećaj za vaše potrebe, piše Zadovoljna.hr

  Zbog njega vaša veza ne može napredovati

  Imate probleme, ali on ne želi razgovarati o njima. Izbjegava sve važne teme, ne planira budućnost, niti ga zanima kad vi o tome maštate. Vrlo je moguće da on čak i ne želi da vaša veza napreduje. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje