Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zaprosio djevojku pod rijetkim kometom koji se vidi samo svakih 6800 godina

Preuzmite sliku

Već dugo je tradicija da prošnja bolje polovice mora biti pamtljiva i što romantičnija. No jedan dečko je otišao korak dalje i svoju odabranicu zaprosio pod rijetkim kometom u prekrasnoj noći.

John Nicotera zaprosio je svoju djevojku, Ericu Pendrak, tokom izuzetno rijetkog kozmičkog događaja. Ako niste ‘ljubitelj svemira’ poput Johna, onda vjerovatno ne znate da se nedavno na našem nebu pojavio komet nazvan Neowise. Ova dugotrajna kometa postala je dovoljno svijetla da bi bila vidljiva golim okom u Sjevernoj hemisferi od 15. do 23. jula.

Ono što je najzanimljivije kod ove komete je to što ga možete vidjeti samo jednom u 6.800 godina, što ga čini izuzetno rijetkim viđenjem i savršenom prilikom za Johnovu prošnju. Ipak, to mu nije bio prvobitni plan, već je Eriku želio zaprositi na njihovom putovanju u Oregon, prenosi 24sata.hr.

 • – Kupio sam putovanje kao božićni poklon. No, nažalost, putovanje je trebalo otkazati, pa brzo sam osmislio bolju ideju. Htio sam stvoriti posebnu atmosferu za prošnju. Pošto uvijek čitam trenutne događaje i sve stvari vezane uz svemir, a i Erica je gledala bezbroj lansiranja raketa SpaceX sa mnom, odlučio sam je zaprositi pod kometom – rekao je John.

  On nije imao puno vremena za planiranje i rekao je da se sve dogodilo vrlo brzo. U roku od 5 dana je došao na ideju Neowisea, pronašao je mjesto u Old Forgeu o kojem mu je pričao dobar prijatelj Tim Leach (fotograf koji je snimio fotografije prošnje) i organizovao prošnju. Ona se dogodila 18. jula u Old Forgeu, New York, i vjerovatno je najromantičnija prošnja ikad.

  – Svaka je fotografija snimljena u ekspoziciji od 7-10 sekundi, a Erica i ja smo se samo smješkali. Gledajući jedno u drugo, znao sam šta ću učiniti, ali sam ujedno i proživljavao sve naše zajedničke trenutke, život koji smo stvorili zajedno i nikad se u životu nisam osjećao tako sretno – opisuje John taj dragocjeni trenutak prošnje.

 • Kada joj je napokon postavio ono sudbonosno pitanje, oboje su morali doći k sebi još nekoliko sekundi. Erica se potpuno šokirala, nije imala pojma šta će se dogoditi. Bila je u potpunoj nevjerici, kao i njen zaručnik. A on tvrdi kako još uvijek ne može vjerovati kako se sve tako savršeno spojilo, doslovno je sve bilo kao iz snova.

  Fotografije sretnog trenutka brzo su se raširile internetom, ostavljajući ljude očaranima. A podijelio ih je čak i astronaut Garrett Reisman, koji je čestitao paru na zarukama, piše Bored Panda(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,