Utorak, 21. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zanimljivo istraživanje: Šta profilna fotografija sa psom govori o vama?

Preuzmite sliku

Većina je korisnika za vlasnike pasa pretpostavila da su otvoreniji, društveniji, aktivniji i empatičniji od onih koji nemaju kućnog ljubimca.

Prema nedavnom istraživanju, na dating stranicama i društvenim mrežama drugima su najprivlačniji korisnici koji na profilnoj fotografiji poziraju sa svojim kućnim ljubimcem.

Tako je nedavno otkrila studija neprofitne organizacije Guide Dogs koja je pokazala da su samci koji su se fotografisali sa psima imali bolji odaziv potencijalnih partnera od onih kojima je profilna bila selfie, prenosi Večernji list.

Prema tom istraživanju, dvije trećine ispitanih smatralo je da će im se vjerovatnije svidjeti osoba na čijoj je profilnoj i pas, uglavnom jer vjeruju da su vlasnici pasa ‘spremniji skrasiti se i više se posvetiti partneru u ljubavnoj vezi’.

Isto tako, većina je korisnika za njih pretpostavila i da su otvoreniji, društveniji, aktivniji i empatičniji, a prednosti posjedovanja psa su se pokazale toliko učinkovite da je polovica ispitanih rekla kako i sami razmišljaju o tome da – u svrhu izrade profilne fotke – od nekog bliskog posude psa.

“Zanimljivo je vidjeti da su osobine koje povezujemo sa svojim omiljenim četveronožnim prijateljima – poput empatije, strpljenja i pouzdanosti – također one koje ljudi smatraju privlačnima i poželjnima u ljubavnim vezama”, rekao je za NY Post Paul Martin, glasnogovornik organizacije Guide Dogs.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,