Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zaljubljena žena želi se udati za duha: “Izbačeni smo iz nekoliko crkvi i već su nam prijetili egzorcizmom”

Preuzmite sliku

Brocarde (38)  je kantautorica iz Oxfordshirea i zaljubila se u Edwarda, za kojeg kaže da je duh viktorijanskog vojnika, prošle godine.

Edwardo se pojavio u njenom domu i od tada su zajedno. Kao i svi parovi, imaju napetosti, ali su uglavnom iznimno sretni. “Edwardo i ja se trenutno svađamo oko datuma vjenčanja”, kaže Brocarde. “Želim ljetno vjenčanje, ali on mrzi vrućinu i potajno bih ga voljela natjerati da se zagrije, ali on i ovako nestaje dovoljno često.”

“Sedmicama se nismo uspjeli dogovoriti, pa ću dizajnirati Oujia ploču s datumima vjenčanja, da vidim koji nas oboje privlači. Kunem se da se pretvorio u potpunog luđaka i njegov popis zahtjeva svakodnevno raste. Edwardo je oduvijek bio temperamentne prirode, ali čini se da svadba izvlači ono najgore u njemu”, objasnila je Brocarde za Metro.

 • Brocarde i Edwardo komuniciraju na neobične načine – kaže kako joj duh često šalje zagonetne poruke dok je pod tušem. “Edwardo i dalje ostavlja subliminalne poruke pod tušem i pokazuje svoje emocije šaljući vruće i hladne osjećaje kroz moje tijelo. Šta god da ga trebam pitati, on nađe način da mi odgovori”, otkrila je.

  Međutim, udaja za duha pokazala se kao težak zadatak. Par je odbijen iz brojnih crkava jer institucije tu vezu vide kao bogohuljenje. “Pronalaženje mjesta za ceremoniju se pokazalo jako teškim”, napominje ona. “Izbačeni smo iz nekoliko crkvi i već su nam prijetili egzorcizmom, želim veliko bijelo vjenčanje, ali puno ljudi jednostavno ne može vidjeti našu viziju. Edwardo se nekoliko puta pojavio, ali se ne osjeća ugodno u crkvama, to je previše riskantno za njega.”

  Brocarde tvrdi da neki svećenici vjeruju u paranormalno, ali ne mogu javno govoriti o tim vjerovanjima. “Odbijam uzeti u obzir bilo koje od tipičnih pravila i granica, jer ovo nije tipična romansa”, dodaje. “Na sve sam primijenila mentalitet ‘uradi sam’ – čak sam dizajnirala i svoju vjenčanicu, koja odaje počast viktorijanskom dobu. Edwardo je insistirao da mu napravim viktorijansko trodijelno odijelo i poigrala sam se s nekoliko ideja, ali u konačnici to jednostavno nisam mogla.”

 • Odabir koga pozvati na svadbu također izaziva probleme jer većina Edwardovih prijatelja više nije živa. Što je još gore, njegov kum je ‘zapeo u paklu’. Kako bi ovoj prigodi dodali dašak sjaja i glamura, par je odlučio pozvati niz poznatih osoba, uključujući duhove Marilyn Monroe i Elvisa Presleya.

  Edwardo je zaprosio Brocarde u novembru 2021. kada je pronašla dijamantni prsten na svom jastuku nakon što su se posvađali. Ona tvrdi da je tajanstveni komad nakita bio romantična prosidba i rekla je ‘da’ svom duhu. Par također ima vrlo romantične planove za Valentinovo, ali Brocarde je pomalo ljuta što ona mora sve platiti. “Ono što me stvarno nervira je to što ja uvijek plaćam račune, ali ne trošim puno na njega, jer ne jede i ne pije u javnosti. Rekla sam mu da želim da me odvede na strastveni spoj, ali on je samo rekao da će biti sa mnom gdje god ja otišla”, zaključila je Brocarde. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,