Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zajednička fotografija govori mnogo o vašoj vezi

Preuzmite sliku

Zajednička fotografija može da skriva tajne signale koje prije niste primijetili, a svakako su povod da osmotrite svoj odnos i razmislite da li možete i da li želite da ga učinite boljim.

 • par-selfie
 • Ponekad je toliko očigledno da prolazite kroz loš period u vezi, a nekada je teško procijeniti i samim partnerima kakvo je stvarno stanje, odnosno jesu li jedno za drugo na “duge staze” ili nisu. Mogu da se osjećaju zadovoljno, ali im nedostaje ono nešto, ili pak seks funkcioniše, a komunikacija stalno zapinje…

  Razloga za predviđanje kraja odnosa može da bude mnogo, a poznata autorka i seksualna terapeutkinja Tracey Cox tvrdi da stanje u vezi može da se procijeni na vrlo jednostavan način – posmatranjem fotografije para, piše Daily Mail.

  Ona može da skriva tajne signale koje prije niste primijetili, a svakako su povod da osmotrite svoj odnos i razmislite da li možete i da li želite da ga učinite boljim. Za primjer odaberite fotografiju na kojoj ste oboje znali da se slikate. Neka bude što svježija, a ako ste duže u vezi uporedite promjene na fotografijama kroz vrijeme. Naravno, samo jedan ili dva znaka od niže navedenih nisu osuda vaše veze na propast, ali ako su svi navedeni znakovi tu – razmislite o budućnosti.

  Vaša veza je super ako na fotografiji:

  1. Gledate pravo u oči jedno drugom, ili jedan od partnera nasmiješeno gleda u kameru, a drugi ga gleda u oči – takav pogled otkriva da nemate šta da skrivate

  2. Sjeli su na stolicu/kauč pored vas, ili stali odmah iza vas – to pokazuje da ne žele da budu fizički odvojeni, odnosno žele da budu blizu.

  3. Vaš torzo je ispravljen ako ste u zagrljaju ili ste prebacili ruku jedno preko drugog – pogrbljivanje može da bude znak mišljenja “hajde da odradimo tu fotografiju”.

  4. Vaše karlice su blizu – što su vaši kukovi i karlice bliži, to govori da vam je ta blizina prirodna, što označava da je seksualni život redovan i ispunjen.

  Ako na fotografiji ne činite ništa od prethodno nabrojanog, razmislite o sljedećem:

  1. Vi i vaš partner stojite udaljeni jedan od drugog, odnosno ne dodirujete se nijednim dijelom tijela, jer se fizička udaljenost obično povezuje i s onom emocionalnom.

  2. Jedino vrijeme u kojem se dodirujete je kod susreta, pozdrava pri odlasku ili kod seksa – izgubili ste fizičku intimnost i pretvorili se u “prijatelje s povlasticama”.

  3. Sve rjeđe se gledate u oči, a dok razgovarate jedno s drugim jedan od partnera gleda u zid/kroz prozor/ u mobilni telefon.

  4. Ako jedan drugog iznenadno ili spontano dotaknete, drugi se “trzne”.

  5. Kod sjedenja blizu jedan drugog stvarate fizičke pregrade – prekrštate ruke, postavljate jastuke između, okrećete se leđima. (ljepotaizdravlje.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje