Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zadovoljstvo koje košta 6,5 miliona eura: Zavirite u ekološko samoodrživo ostrvo (FOTO)

Preuzmite sliku

Malo privatno ostrvo nalazi se na teritoriji države Florida, na oko 40 kilometara od grada Key West, koje je takođe ostrvo. Ostrvo je nekada pripadalo rok zvijezdi koja je željela da ostane anonimna.

Melody Key Lodge je pravi mali raj, dovoljno udaljen od gradske gužve ali ono zbog čega je posebno interesantno jeste činjenica da je ono potpuno energetski nezavisno.

U okviru ostrva nalaze se dva objekta drvene konstrukcije. Dok manji objekat služi kao pomoćni objekat uz bazen, u drugom se nalaze prostrana kuhinja sa trpezarijom, dnevni boravak i tri spavaće sobe sa kupatilima.

Uz sve pogodnosti koje samom lokacijom ovo mjesto nudi, puno računa vođeno je o samoodrživosti kako kako bi moglo što nezavisnije da funkcioniše. Pored intergisanog solarnog sistema, Melody Key Lodge ima i rezervni generator, kao i sistem za desalinizaciju vode, piše Inhabitat.

Ukoliko budućim vlasnicima nije dovoljan pogled na okean od 360 stepeni, mogu da koriste i wifi internet koji funkcioniše na cijelom ostrvu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,