Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za sjest i plakat: Mama je kćeri 20 sati vadila igračke iz kose, imala oko 150 čičaka na glavi

Preuzmite sliku

Noah i Abigail igrali su se u podrumu s malenim igračkama nalik na čičak, s kojima se mogu praviti razni oblici.

Tokom igre, Noah je istresao punu kutiju tih čičaka sestri na glavu.

– Mislim da sam skoro iskočila iz vlastitog tijela. Abigail je imala oko 150 malenih ježića u svojoj kosi. Kada smo ih pokušali ukloniti samo smo pogoršali stvari jer se sve zapetljalo – rekla je mama Lisa kojoj je trebalo tri sata kako bi kćeri izvadila samo 15 čičaka iz kose.

Kad se njezin suprug Dan vratio kući, zajedno su istraživali kako izvući igračke iz kose. Brzo su shvatili ‘ozbiljnost’ situacije.

– Preporučuje se korištenje regeneratora i biljnog ulja, ali i to je samo pogoršalo situaciju – kaže Lisa.

Nakon što je Dan uspješno uklonio još 10 ježića s Abigailine glave, bilo je gotovo 1 sat ujutro i porodica je odlučila poći u krevet. Lisa je rekla Abigail da spava na trbuhu kako joj se kosa ne bi još više zapetljala. 

Sljedećeg dana Lisa je izašla kupiti mineralno ulje i češalj za raspetljavanje. Nakon ‘puno suza’, gubitka kose i 20 sati izvlačenja ježića, sve je napokon bilo gotovo. 

– Osjećam da su naše molitve uspjele, jer je ovo bilo čudo. Spasili smo njezinu kosu i iako je rjeđa, nije bila toliko oštećena i uništena kao što sam mislila. Hvala ti Bože – napisala je Lisa na Facebooku.

Rekla je kako su joj prsti ‘doslovno natečeni’ od ovog bolnog iskustva, ali zahvalna je što je ta grozna situacija napokon gotova. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,