Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za ljubitelje neobičnih mjesta za život: Prodaje se vjetrenjača preuređena u idiličan dom

Preuzmite sliku

Vjetrenjača je u vlasništvu Jo Rogers i njene porodice od 2002. godine, a nedavno su je stavili na tržište te je prodaju po cijeni od 945.000 funti.

U potrazi ste za neobičnim domom? Šta kažete na kuću smještenu u nekadašnju vjetrenjaču koja na sebi još uvijek ima pričvršćena jedra? Vjetrenjača Charing pravo je rješenje, prenosi punkufer.hr.

Nalazi se na brdu Charing u istoimenom selu u Kentu u jugoistočnoj Engleskoj, a izgrađena je u prvoj polovici 19. stoljeća. Štaviše, označena je na lokalnim kartama koje datiraju još iz 1819. godine.

Do 1891. godine energija vjetra se koristila za mljevenje brašna u trima mlinovima unutar zgrade zbog čega su je neki zvali i Field Mill (poljski mlin). Danas su oni uklonjeni, a prostor je preuređen u idilično mjesto za život.

Unutar vjetrenjače nalaze se tri spavaće sobe s kupatilom, kuhinja, dnevna soba, kao i velika dnevna soba. Na raspolaganju su i dva parkirana mjesta, dok s vrha vjetrenjače puca prekrasan panoramski pogled na Kent.

Vjetrenjača je u vlasništvu Jo Rogers i njene porodice od 2002. godine, a nedavno su je stavili na tržište te je prodaju po cijeni od 945.000 funti.

Visoku cijenu opravdava potpuno preuređena zgrada, ali i činjenica da je riječ o rijetkoj vjetrenjači staroj dva stoljeća koja na sebi ima još uvijek pričvršćena jedra. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,