Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Za jutro bez stresa: Trikovi koji pomažu nakon buđenja

Preuzmite sliku

Buđenje može biti teško, pogotovo za one koji se bude u rane sate prije zore.

Sigurno vam već na uši izlaze savjeti poput ”probudi se pola sata ranije nego inače”, ”obavezno doručkuj”, ”baci se pod hladan tuš” i slično. No, svi su jedinstveni i ovakvi imperativi ne funkcioniraju univerzalno. Zato donosimo tri savjeta koji ne zahtijevaju puno vašeg truda i koji bi vam mogli pomoći ako ih budete neprestano primjenjivali, piše Index.hr.

1. Kada se probudite, otvorite prozor i duboko dišite
Ovo vam se na prvu može učiniti poprilično banalno, ipak, ovaj korak preporučuju bioenergetičari, osobe koje se čitav život bave meditacijom, jogom i alternativnom medicinom te mnogi drugi stručnjaci koji se slažu da nas duboko udisanje i izdisanje svježeg zraka rješava stresa i ustajalog zraka u plućima. Uz to, ovaj će vam potez pomoći da se riješite napetosti u mišićima i mučnine u želucu te vam može spriječiti migrenu.

2. Iskombinirajte dva outfita večer prije
Ovim ćete korakom izbjeći nepotrebni jutarnji stres i živciranje tokom kopanja po ormaru te ćete imati dvije gotove kombinacije i moći odabrati onu koja će vam se učiniti pogodnijom za taj dan.

3. Dan prije zapišite sve što trebate napraviti sljedeći dan
Ako to napravite, jedina stvar na koju ćete ujutro morati misliti je spremanje i odlazak iz kuće. Zapišite obaveze u bilješke na mobitelu ili u malu bilježnicu ako je nosite sa sobom. Tokom dana prekrižite svaku obavljenu obavezu i, vjerujte nam, na kraju dana bit ćete ponosni sami na sebe zbog produktivnosti i odgovornosti te ćete mirnije zaspati i odmoriti se za nadolazeći dan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,