Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Za intenzivniji vrhunac: Najbolje predigre koje morate isprobati

Osim ako niste izrazito osjetljivi i lako “potkupljivi”, što bi značilo da su dva poljupca dovoljna da vas dovedu do vrhunca, predigra je nešto što je nužno u vašem ljubavnom dvojcu.

Predigra, odnosno mali rituali koji podižu intenzitet i olakšavaju dolazak do glavne stvari, zapravo su ono što seks razdvaja od vođenja ljubavi.

Predigra je trud oko voljene osobe, a ona može imati različite oblike. Ne mora čak ni da uključuje fizički kontakt, ili bar ne u početku. Što je još fascinantnije ona može početi već u zoru, i trajati tokom čitavog dana. Tek kada se u večernjim satima konačno prepustite vođenju ljubavi, bićete zahvalni sebi i svom partneru na intenzivnom užitku koji je trajao čitav dan, a ne prosječnih 10 minuta, prenosi Ženski magazin.

Zavedite ga van spavaće sobe

Započnite zavođenje negde daleko od spavaće sobe. Odlazak na večeru i blagi dodiri stopalom ispod stola, razbuktaće njegovu maštu. Nastojte svakako da to bude suptilno i neprimjetno drugim gostima. Takođe, i druge lokacije mogu da budu vrlo seksi, poput kuglanja, plivanja, pa čak i penjanja uz vještačku stijenu. Kupovina donjeg veša, pri kojoj će on odlučivati šta vam bolje stoji, fantastično.

Započnite dan predigrom

Ako je rutual vašeg voljenog jutarnje tuširanje, zašto mu se ne biste pridružili? Naravno samo na kratko, dovoljno da zagolicate njegovu maštu. Ako je to s druge strane vaš način da započnete dan, zašto ga ne biste suptilno pozvali da vam nasapunja leđa, uz nagovještaj da je – igra počela i da ga još mnogo toga očekuje večeras?

Pošaljite mu seksi poruku

To može da bude sms, slika, pa čak i video na kom naglašavate u čemu ste (ili bez čega) i šta želite da uradite kada se vidite. Njegovo nestrpljenje rašće iz sekunde u sekundu, naročito ako vas bude video u nekom izazovnom vešu, ili čuo kako izgovarate da biste htjeli da mu ostvarite najveću fantaziju.

Iznenadite ga

Kada se ujutro budete spremali za odlazak na posao, obucite neki seksi donji veš, pred njim naravno. Uhvatite njegov pogled kada shvati u čemu ste, ali ne pridajte mu pažnju. Dok on bude zaokupljen doručkom ili tuširanjem, skinite donji veš i ubacite mu u džep od sakoa ili jakne. Kada se rastanete, sačekajte neko vrijeme ne bi li sam pronašao vaš “poklon”, a ako nema reakcije kroz nekoliko sati, pošaljite mu poruku sa naznakom da pogleda u svoj džep.

Provjerite njegovu izdržljivost

Predigra je zapravo provjera izdržljivosti. Egzotično putovanje na kom otkrivate erogene zone vaše voljene osobe, ali i svoje. Prolongirajte zato predigru koliko god je moguće. Prema riječima seksologa, u takvom slučaju vrhunac će biti još intenzivniji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,