Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vodič kroz seksi razgovore: Top izjave probudit će želju u trenu

Preuzmite sliku

Ako se zbog sklopa okolnosti niste vidjeli neko vrijeme, ovakva rečenica podsjetnik je na ono što dijelite, ali i na onu nježnu i ženstvenu stranu u vama koja otvoreno pokazuje svoju ljubav.

Muškarcu koji voli svoju partnericu ova će rečenica biti nedvojbeno seksi.

“Stalno razmišljam o onome kad si ti…”

Prisjećanje na neku konkretnu scenu s njim koja vam se usjekla u pamćenje djeluje na nekoliko razina. Prvenstveno, otkriva da ga smatrate odličnim ljubavnikom, što godi egu. Osim toga, otkriva da ste uzbuđeni, a takva vrsta direktnosti vrlo je poželjna s vremena na vrijeme.

“Večeras si ti na redu”

Davanje i primanje sastavni su dio svakog stabilnog i ravnopravnog odnosa, a svako ponekad poželi da mu se ugađa. Takvo tetošenje u seksualnom smislu za većinu je muškaraca na vrhu seksualnih želja.

“Imam iznenađenje za tebe kod kuće”

Od dječje dobi ljudi su naučeni na riječ “iznenađenje” reagovati s pozitivnim iščekivanjem. Tom ćete porukom pokrenuti seksualne misli u njegovom mozgu i predigru započeti satima prije nego što ćete se vidjeti, savjetuje seksualni terapeut Ian Kerner.

 • “Nisam li seksi u ovome?”

  Ovakvu je rečenicu ipak najbolje zapakirati u slikovnu poruku. Samopouzdanje je općenito jedna od najprivlačnijih osobina u odnosima, a to što sami znate da ste seksi nedvojbeno će i u njemu probuditi želju da vam pokaže kako djelujete na njega.

  “Trebam te”

  Želja i potrebna osnovni su ljudski nagoni koji u ljubavnim odnosima tvore bliskost i povezanost. Ovakvom izjavom dajete do znanja koliko vam znači u emotivnom smislu, a što je više emocija – seks će biti strastveniji.

  “Uzmi sa sobom i flašu vina”

  Ovakva poruka jasno daje do znanja da vam je večeras stalo do uživanja. Hrana i piće često se povezuje s dobrim seksom, a vino je poznati afrodizijak. Tako će čitav dan moći razmišljati o hedonističkim užicima kod kuće.

  “Upucavao mi se ….”

  Iako se nije dobro prečesto igrati s ovakvim izjavama, osobito ako niste posve sigurni u stabilnost vašeg odnosa, povremena injekcija ljubomore može napraviti čuda za libido muškarca. Činjenica da ste poželjni, ali i naznaka moguće konkurencije lako će rasplamsati strasti.

 • “Hvala ti”

  Malo zahvalnosti, bilo da je riječ o tome što je nešto popravio kod kuće, uskočio u pomoć ili naprosto napravio nešto što nije trebalo, jasno će mu dati do znanja da ga cijenite. Osim toga, to će partnera podsjetiti da ste tim – u spavaćoj sobi (u kojoj možete demonstrirati zahvalnost), ali i izvan nje.

  “Odlično si mirisao jutros”

  Zvuči i previše jednostavno, ali ipak pali. Ovakvom izjavom partneru dajete do znanja da ga primjećujete i želite, a ne postoji bolji afrodizijaka od toga. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,