Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik bara razljutio mnoge: Konobarica dobila napojnicu od 26.000 KM i morala je podijeliti s još 12 radnika

Preuzmite sliku

Ako ste ikad radili u ugostiteljstvu, znat ćete da za sav naporan posao koji ste uložili plaća nije toliko sjajna. Mnogo se osoblja u restoranima i kafićima oslanja na napojnice gostiju, a koliku gosti napojnicu trebaju ostaviti je podijeljena tema.

Međutim, jedan je gost prešao granicu i jednoj konobarici ostavio napojnicu od čak 26.000 KM, ali postupak bara zgrozio je mnoge.

Naime, jedan velikodušni gost sredinom prošle godine večerao je u Stumble Inn Bar & Grill u državi New Hampshire u Sjedinjenim Američkim Državama, kad je šokirao osoblje prilikom plaćanja svog računa.

– Gospodin je došao u bar, naručio pivo i nekoliko čili čipseva. Zatim je naručio još čipsa i jednu tekilu. Oko 3:30 zatražio je od konobarice ček. Ona mu ga je dala i udaljila se, a on joj je samo rekao: “Nemojte potrošiti sve na jednom mjestu” – ispričao je vlasnik bara Michael Zarella.

 • Njegov račun na kraju večeri iznosio je 37,93, odnosno oko 65 KM, međutim, on je odlučio ostaviti još 16 hiljada dolara, odnosno oko 26.000 KM, napojnice. Konobarica Michelle McCudden u početku je odbila napojnicu, ali gost je insistirao i od tada se vratio u restoran da jede još nekoliko puta.

  Vlasnik Michael je kasnije otkrio da će napojnicu podijeliti između osam barmena koji su radili te večeri, kao i kuhinjskog osoblja – potez koji bi većina ljudi smatrala poštenim. Međutim, nekoliko se nezadovoljnih osoba nije složilo s ovom odlukom i počeli su ostavljati negativne kritike na web stranici restorana.

  “Mislim da biste konobarici trebali dati cijeli iznos, učinila je sve što je trebalo za tu napojnicu, ne vjerujem da bi bilo ispravno podijeliti napojnicu na dvanaest kada je samo jedna osoba posluživala taj stol”, napisala je jedna osoba.

  Drugi je dodao: “Samo želim znati da li je bila prisiljena podijeliti tu napojnicu. 26.000 KM je puno novca i ne vidim nikoga ko bi to podijelio na dvanaest dijelova ako ne mora.” (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,