Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vječno pitanje: Koliko je vremena potrebno da se primijete rezultati proizvoda protiv starenja?

Preuzmite sliku

Živimo u društvu koje je naviklo na trenutna zadovoljstva. Od gubitka težine do ljepše kože, želimo odmah vidjeti rezultate.

Međutim, to nažalost ne funkcioniše na taj način. Što se tiče proizvoda protiv starenja… možete imati najskuplju ili jeftinu kremu sa visokokvalitetnim sastojcima koja košta samo petinu skupe kreme, ali je vrijeme korištenja kozmetičkih proizvoda nažalost ključni faktor, piše Ženski magazin.

Prvo, kreme i serumi nisu botoksi čiji se efekti vide odmah nakon upotrebe. Drugo: dosljedna i dugotrajna upotreba proizvoda protiv starenja zapravo donosi izuzetne rezultate. Krema ili serum protiv starenja mogu popuniti do neke mjere fine bore nakon nekoliko dana upotrebe, ali većini proizvoda je potrebno oko šest sedmica da obave svoj posao. Nakon šest sedmica, možete očekivati vidljive rezultate, a neki anti-age proizvodi mogu da traju i do tri mjeseca. Važno je da nakon nekoliko sedmica ne odustanete od toga, već nastavite sa korištenjem. Ne verujte natpisima na ambalaži da ćete primijetiti “trenutne rezultate” koristeći kremu, jer su to samo marketinški trikovi.

Ako vam je potreban nevjerovatan motivator, onda snimite svoje lice prije nego što počnete koristiti novi proizvod protiv starenja. Na taj način ćete imati najbolju polaznu tačku za mjerenje rezultata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,