Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Video pokazuje zašto nikada ne smijete ništa stavljati u krevetić s bebom

Preuzmite sliku

Zastrašujući snimak otkrio je zašto nikada ne biste smjeli ostavljati ništa u dječjem krevetiću.

Ovaj video je naslovljen: “Ne ostavljajte NIŠTA u bebinom krevetiću”.  “Srećom roditelji ove bebe stigli su na vrijeme”, ali su drugi roditelji upozoreni da neke bebe neće biti te sreće.

Šokantni video trgnuo je druge roditelje, a mnogi su se složili da im je bilo “loše” nakon što su vidjeli snimak.

@safesleepabcThis baby was saved in time. But not every baby is as lucky. Google ABCs of Safe Sleep. ##sids ##sidsawareness ##pregnant ##babysleep ##itsbabytime ##safety♬ Lullabies – Yuna

Lullaby Trust preporučuje roditeljima da izbjegavaju korištenje ikakvih obloga/odbojnika na krevetiću ili ostavljanje igračaka u krevetiću. Najbolje je da beba spava na čvrstom madracu, bez ikakvih blokada.

Pokrivajte je plahtom koja nije prevelika i probajte je zavući ispod madraca. Pazite da nikad ne ide preko bebine glave. Rizik za smrt u kolijevci najveći je tokom prvih šest mjeseci života pa u tom periodu stavljajte dijete spavati na leđima.

Ispod madraca možete staviti neki jastučić koji će lagano podići dio gdje je bebina glava, tako da uzglavlje bude više od ostatka tijela. Međutim, nikako nemojte stavljati bebi jastuk ispod glave.  Roditelji su također pozvani da izbjegavaju postavljanje nadstrešnica preko dječjih krevetića iz istog razloga. (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,