Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Velike grudi – trebaju li zaista ženama?

grudi-velike
Preuzmite sliku

Popularno

Mediji svakodnevno bombardiraju žene filmovima i serijama s vrlo jasnom porukom – \”Velike grudi će privući svakog muškarca\”. Međutim, je li poruka tačna? Trebaju li zaista ženama velike grudi i hoće li one stvarno privući pogled svakog muškaraca na kojeg naiđe?

\"grudi-velike\"Žene misle da je veće bolje, do određene granice

Iako će većina žena pomisliti da bi njihove grudi mogle biti veće, žene koje imaju veće grudi misle sasvim suprotno. Ženama s velikm grudima prilazi veći broj muškaraca, ali u pitanju su samo oni koji u njoj vide seksualni obejkt ili priliku za jednu večer.

Neki muškarci vole velike grudi, neki ne

Iako će skoro svaki muškarac reći da je veće bolje, mnogi od njih zabavljaju se s djevojkama koje imaju grudi normalne veličine ili čak i manje. Povećanje grudi nije siguran put do svakog muškarca.

Implantati povećavaju vaše samopouzdanje

Na jednom univerzitetu na Floridi proveli su istraživanje na ženama koje su imale operaciju povećanja grudi. Većina njih izjavila je da su od uvijek imale želju za većim grudima, ali to ih nije činilo depresivnim.

Rezultati su pokazali da su sve žene nakon povećanja grudi osjetile porast samopouzdanja. Najveći učinak novih grudi osjetile su žene koje su imale negativan stav prema svom izgledu.

Većina je također rekla da se nitko nesmije odlučiti na povećanje grudi zbog pritiska dečka ili okoline, prenosi Broj1.hr.

\"grudi-velike2\"Pogledajte neke od razloga za i protiv povećanja grudi:

PROTIV

– Skoro 30 posto žena koje su ugradile implantate morale su na korektivne operacije u prvih deset godina nakon procedure

– Veliki broj žena doživi određene kontrakcije kapsula što dovodi do stvrdnjavanja grudi. Ukoliko dođe do ovoga potrebno je obaviti dodatne operacije kako bi implantanti ponovo povratili prirodan izgled i tvrdoću.

– Kod 10 posto žena dolazi do ispuhivanja implanata u prve tri godine nakon operacije. Ovo također zahtijeva dodatne operacije kako bi se stvari dovele u red.

– Ukoliko se bavite sportom, prevelike grudi mogu vam otežati svakodnevne aktivnosti.

– Velike grudi mogu vas spriječiti da pažnju obratite na prave probleme u vezi s vašim tijelom, poput viška težine ili nezadovoljstva cjelokupnim izgledom. Par velikih grudi neće učiniti da svi ostali problemi u vašem životu nestanu.

ZA

– Ukoliko ste apsolutno sigurni da je veličina grudi vaš jedini problem, onda ugrađivanje implantata to može riješiti

– Ukoliko je oblik vaših grudi nepravilan i čini da se osjećate nesigurno

– Već ste u određenim godinama kada je vaše tijelo pretrpjelo brojne promjene i stresne situacije poput poroda i želite popraviti svoj izgled

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: