Ponedjeljak, 22. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Većina samaca za svoj status okrivljuje loš izgled

Loš izgled, nizak stepen samopouzdanja i nedostatak napora u pronalasku partnera su, smatraju samci, glavni razlozi zbog kojih nisu u ljubavnoj vezi, rezultati su novog istraživanja.

Samački život može biti izuzetno koristan, pokazuje novo istraživanje, jer može poboljšati društveni život i povećati fizičke aktivnosti. Ipak, većina samaca priželjkuje stabilnu ljubavnu vezu.

Nedavno istraživanje je pokazalo zašto muškarci, ili konkretnije Reddit korisnici, smatraju da su “osuđeni” na samački život. Iako bi odgovor mogao biti da ne zavisi sve od njih, ima, smatraju samci, važnijih stvari.

Razlog njihovog statusa može biti povezan i sa njihovom fizičkom atraktivnošću i vještinama flertovanja.

Menelaos Apostolou, pomoćnik profesora na Fakultetu humanističkih nauka, društvenih nauka i prava na Univerzitetu Nikozija na Kipru, odlučio je da provede istraživanje postavivši pitanje na Redditu zašto su muškarci sami. Dobio je 20.207 odgovora.

Istraživači su zatim analizirali odgovore, navodeći potom da većina korisnika Reddita, samaca, smatra je razlog za njihov status “loš izgled”. Nisko samopouzdanje ili povjerenje je na drugom mjestu, a slabi napori i nedostatak interesa na trećem i četvrtom mjestu.

Na petom mjestu su bile loše vještine flertovanja.

Apostolu je objasnio da savremeni muškarci mogu imati poteškoća u pravljenju prvog poteza zbog načina na koji je njihova romantičnost evoluirala vijekovima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: