Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Važan vitamin koji pomaže da imate ravan stomak

Preuzmite sliku

Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vježbanja i prejedanja. Ali naučnici kažu da to može biti prouzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina. Ako se ne možete riješiti sala na stomaku čak i kada pazite na ishranu i redovno vježbate, moguće je da vam fali vitamina D.

Studije su pokazale da osobama koje imaju višak sala na stomaku fali vitamin D. Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, takođe je važan i u mršavljenju, odnosno rješavanju sala na stomaku, prenosi N1.

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo najprije putem sunčeve svjetlosti. Međutim, i određene namirnice mogu biti dobar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovaj vitamin jeste laboratorijskim testiranjem.

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se pojaviti i drugi problemi kao što su slab imunološki sistem, hronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima.

Kako biste izbjegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svjetlosti i jedite hranu bogatu vitaminom D. To su namirnice kao što su jaja, pečurke, riba i mlijeko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najprije posavjetujte sa svojim ljekarom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,