Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vaša ličnost je direktno povezana s načinom na koji komunicirate s drugim ljudima

Preuzmite sliku

Kada su u pitanju romantični odnosi, svi imamo prepoznatljive osobine koje nas odmah privlače. Bilo da se radi o pretjerano samopouzdanom zlom momku ili o tajno romantičnom štreberu, teško je precizno odrediti šta ove osobine ličnosti čine tako opasno privlačnim, piše Your Tango.

Ali naše ličnosti kao i u koga se zaljubimo imaju puno veze sa našim redoslijedom rođenja i ulogom koju igrate u vašoj porodičnoj dinamici nagovještava vrstu odnosa koji ćete imati u budućnosti, prenosi Tuzlanski.ba.

William Cane, autor knjige Ljubav prema redosljedu rošenja spominje da je “Vaša ličnost direktno povezana s načinom na koji komunicirate s drugim ljudima.” Ovo ima smisla jer su prvi ljudi s kojima se u životu na emocionalnom nivou povežete vaši braća i sestre i roditelji. Da biste vidjeli kako izgledate fer, pogledajte u nastavku:

Ako ste prvorođeni

Vi ste vođa prirodnog rođenja i možete preuzeti kontrolu nad bilo kojom situacijom. Prvorođenčad se stereotipno doživljava kao pouzdanija, ambicioznija i marljivija od svojih mlađih braće i sestara, i to s pravom. To znači da ste vrlo sigurni u svoju vezu i da ste profesionalac kada je u pitanju planiranje datuma.

Ako ste srednje dijete

Ne plašite se ići prema toku, ali ponekad imate tvrdoglavu crtu (posebno kada je u pitanju čuvanje tajni). Djeca srednje dobi čine savršene partnere jer tako lako idu, što se može pripisati suočavanju sa starijim i mlađim braćom. Volite biti centar pažnje i ponekad ste pobunjenik. Kao beba u vašoj porodici, navikli ste da se krećete, što znači da možete biti malo tvrdoglavi kada ste u vezi. Posljednja djeca su spontanija, ali manje je vjerovatno da će imati kontrolu.

Ako ste jedino dijete

Ne samo da ste odgovorni, već ste i super pouzdani. Veoma ste zreli i uzimate druženje vrlo ozbiljno. Iako na vaš uspjeh u vezama definitivno utiče redoslijed vašeg rođenja, valja imati na umu da, kako biste imali uspješnu i sretnu vezu, u poslu se morate spremno uključiti. Komunicirajte, budite ranjivi i zapamtite da za partnerstvo trebaju dvije osobe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,