Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uz pomoć ofingera za odjeću napravite sjajan novogodišnji ukras u obliku pahulje

Preuzmite sliku

Sve što vam treba su vješalice i lampice. Ako želite napraviti manju pahuljicu, možete koristiti vješalice za dječju odjeću. Čak ni ne morate raditi pahuljicu, već možete i božićno drvce.

U Facebook grupi australskih mama, žene dijele savjete kako napraviti dekor koji ne samo da izgleda sjajno već je i jednostavan za izradu. Jedna od ideja je izrada divovskih pahuljica pomoću ofingera za kapute i lampica za bor. Iako ovaj ukras može izgledati teško za sastaviti, tehnika je prilično jednostavna i krajnji rezultat izgleda sjajno, prenosi 24sata.hr.

Sve što vam treba su ofingeri i lampice. Ako želite napraviti manju pahuljicu, umjesto običnih, možete koristiti ofingere za dječju odjeću. Čak se ni ne morate odlučiti za ukras u obliku pahulja. Ofingeri mogu poslužiti i za ukras nalik božićnim drvcima.

Ovisno o tome koliko ‘gusto’ želite da izgleda gotov proizvod, trebat će vam oko 10-20 vješalica. Nijedna vješalica neće biti oštećena u procesu izrade, a možete ih ponovno koristiti za vješanje odjeće nakon završetka praznika.

  • Za početak spojite dvije vješalice za bazu, a zatim to ponovite četiri puta. Zatim okrenite zakrivljene krajeve jedan prema drugom i povežite ih, čineći krug. Pomoću malih kablova ih možete povezati. Da bi vaša kreacija izgledala svečanije, stavite jedan cjeloviti krug vješalice preko drugog i lagano ga nagnite da nalikuje zvijezdi.

  • Posljednji korak je dodavanje lampica, koje mogu biti solarne, pa ih nećete morati priključiti u struju. Neke mame iz grupe također su ofarbale ofingere u bijelo kako bi svom ukrasu dale još veći božićni ugođaj. Ovo bi moglo biti idealno ako nemate vješalice u istoj boji. U svakom slučaju, ovo je idealan ukras za vaš dom i poprilično je jeftin, piše Metro. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,