Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uz pomoć jestivih boja za hranu izvucite privremene pramenove otkačenih boja

Preuzmite sliku

Jestiva boja za hranu ne oštećuje kosu, a ispira se nakon dvije do tri sedmice.

 • sareni-pramenovi2
 • Ako se odlučite za ovaj “tretman” znajte da nema opasnih hemikalija, kombinovanje boja nikad nije bilo lakše, a sam proces farbanja je prelak. Kako je ovog leta potpuni trend farbanje kose ili izvlačenje pramenova u ludim bojama, ovo je prava stvar za vas. Prije nego što krenete sa farbanjem, stavite stari peškir preko ramena i rukavice, kako vam se ne bi ofarbala i odjeća i koža na rukama. Takođe prvo ofarbajte jedan „skriveni“ pramen, pa ako vam se svidi možete ofarbati i cijelu kosu.

  Ovaj tretman je polu – trajno farbanje i u zavisnosti od pigmentacije vaše kose može trajati između 2 i 4 sedmice.

  Materijal koji vam je potreban:

  Prazna boca šampona

  Gumene rukavice

  Tečna jestiva boja za hranu – u željenoj nijansi

  Šampon

  Voda

  Plastična kapa

  Stari peškir

  Uputstvo:

  1.U šampon sipajte kapi jestive boje (u željenoj boji) – na svakih 30ml šampona ide po 6 kapi boje. Otprilike napravite dovoljnu količinu koja će biti dovoljna da prekrijete cijelu kosu (ili za pramenove). Dobro zatvorite bočicu i mućkajte dok se boja i šampon skroz ne sjedine. Zatim dodajte jednu kašiku vode i mućkajte još dva minuta.

  2.Pokvasite kosu i nanesite šampon tako što ćete ga stavljati od korijena prema vrhovima. Nemojte ispirati kosu, već je samo iscijedite i uvijte u punđu, a preko nje stavite plastičnu kapu ili ako je nemate – kesu i držite na kosi od pola sata do tri sata u zavisnosti od vaše prirodne boje koje i inteziteta boje koje želite da imate. Svjetlija kosa brže prima boju, tako da nećete morati dugo da držite boju na glavi.

  Nakon pola sata, isperite jedan manji pramen da vidite kako ide proces,

  da je dovoljno – isperite kosu, a ako ne potrebno je da duže držite kapu na glavi.

  3.Isperite temeljno kosu i osušite je. Najbolje bi bilo da ne perete kosu 4 – 5 dana kako bi se boja bolje fiksirala. (zenskimagazin.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,