Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uz ove trikove duže ćete zadržati preplanuli ljetni ten

Preuzmite sliku

Uz ove trikove zadržite preplanuli izgled što duže…

1. Kokosovo ulje

Miris kokosa asocira na ljeto prvenstveno zbog toga što je čest sastojak krema za sunčanje jer štiti kožu i kosu od jakog sunca i vjetra. Kokosovo ulje ima rashlađujuća svojstva, bogato je vitaminima E i K i koži vraća vitalnost. Snažan je antioksidans i usporava proces starenja. Preporučuje se u organizam unositi dvije do četiri kašike ovog ulja, bilo na kožu ili u hrani.

2. Đumbir

Nakon samo nekolikosedmica korištenja đumbira, on će umanjiti oštećenost kože koje je uzrokovalo prekomjerno izlaganje suncu. Također će zagladiti i bore, a njegovo umirujuće djelovanje pogodno je za sve tipove kože.

3. Crveno voće i povrće

Mrkva, crvene jabuke i bobičasto voće bogati su karotenoidima koji su, uz melanin, zaslužni za tamnjenje kože. Mrkva će vašoj koži osigurati lijepu boju, ali i svilenkasti osjećaj. Jabuka i bobičasto voće bogati su vitaminom C koji je važan za proizvodnju kolagena. Crvena paprika bogata je vitaminom A, a paradajz likopenom – zaštitnikom od UV zraka. Detoksikaciji i hidratizaciji kože doprinijet će i cvekla.

4. Sjemenke

Omega-3 masne kiseline, minerali i vitamini koje sadrže sjemenke lana, suncokreta i chia sjemenke pomoći će vašoj koži u borbi protiv starenja.

5. Voda

Redovno pijte vodu kako bi se vaša koža mogla vlažiti i ostati elastična. Izbjegavajte alkoholna pića jer alkohol dodatno dehidrira. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje