Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Uz ove savjete izbjegnite greške zbog kojih ćete biti nezadovoljni vašom kupovinom

Preuzmite sliku

Šopingovanje je mnogima jedna od omiljenih aktivnosti, ali često se u toj ludoj trci za omiljenim “krpicama” potkradu i greške, pa tako nepotrebno i nepromišljeno potrošimo novac, a ne budemo zadovoljni.

Kupovina je, zapravo, vrlo ozbiljna stvar. Svi mislimo da je to dio dana koji nas opušta, ali zapravo zahtijeva mnogo vještina i opreza. Tokom kupovine gotovo svi pravimo iste greške, kojih nismo ni svjesni, a mnogo nas koštaju.

Kupujemo odjeću pogrešne veličine

Svima nam se desilo da se na prvi pogled zaljubimo u neki komad odjeće, ali, nažalost, nije bilo našeg broja. U takvim situacijama se sa teškom mukom uvlačimo u uske farmerice i ubjeđujemo sebe da će se razvući. Međutim, ovo su sve zablude na koje treba odmah da zaboravimo. Ovakve stvari uglavnom završe na dnu ormara, nikad obučene.

 • Slijepo praćenje trendova

  Iz sezone u sezonu se trendovi mijenjaju, a u radnje stalno pristižu moderni komadi odjeće i modnih dodataka koje želimo da imamo u svom garderoberu. Nepromišljeno kupujemo ono što je trenutno u modi i što nam se jako sviđa, ne razmišljajući da li ćemo to nositi ili da li je funkcionalno.

  Količina umjesto kvaliteta

  Većina nas se tokom kupovine vodi mišlju da je bolje da kupimo više za manje novca, nego manje stvari za više. Takav stav proizilazi iz našeg uvjerenja da ćemo bolje proći kupovinom povoljnijih stvari. Povoljnije stvari su uglavnom lošijeg kvaliteta i potrebno ih je češće obnavljati, a kvalitetniji komadi mogu da nam traju više sezona i godina.

 • Kupovina na brzinu

  Kupovinu nikad ne treba da obavljamo ako smo u žurbi i nemamo vremena da joj se posvetimo. Svaki odlazak u prodavnicu zahtijeva predanost i pažnju, kako ne bismo na nepotrebne stvari potrošili novac. Za dobru kupovinu je potrebno vremena kako bismo procijenili da li nam se sviđa određeni komad i da li nam je potreban. U nedostatku vremena ćemo svakako pogriješiti i nećemo donijeti pravu odluku. (ljepotaizdravlje.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,