Četvrtak, 20. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uradite ovih sedam stvari prije 10 ujutru i dan će vam biti savršen

djevojka-jutro-kafa1
Preuzmite sliku

Već dugo vremena slušamo o važnosti jutarnje rutine i svih navika koje bi u nju trebalo da uvrstimo, ali nam rijetko ko kaže i zašto je jutarnja rutina zaista važna. Ako dan počnete zdravim navikama, poboljšaćete kvalitet svog sna, zdravlja, kao i svoju energiju i produktivnost. Sve u svemu, sticanjem zdravih jutarnjih navika poboljšaćete kvalitet svog života i to je i više nego dovoljan razlog da se upustite u kreiranje jutarnje rutine, koja će odgovarati vama i vašim navikama.

Uradite nešto od ovih stvari svakoga dana pre 10 ujutru i poslije mjesec dana, kada one već postanu vaša navika primijetićete koliko se promijenio kvalitet vašeg života, piše mycupoftea.rs.

Dan započnite čašom vode

Tokom noći, naše telo dehidrira i zato vam je odmah nakon buđenja potrebna hidratacija. Čaša vode će vas razbuditi i pokrenuti vaš metabolizam, a posebno dobar efekat postići ćete ako joj dodate i polovinu iscijeđenog limuna, što će vas osvježiti, ali i dodatno ojačati vaš imunitet.

Telefon provjerite tek uz šolju kafe

Nema potrebe da opsesivno posežete za telefonom odmah nakon buđenja, sačekajte malo i zakoračite svjesno u svoj dan. Ustanite umijte se, skuhajte kafu i tek dok je ispijajte pogledajte šta se to dogodilo u virtuelnom svijetu, dok ste vi spavali.

Započnite dan lijepim mislima

Dok obavljate svoju beauty rutinu razmislite o barem 5 stvari koje su vas tokom predhodnih par dana usrećili i zahvalite se na njima. Zaista je važno da svaki dan započnete pozitivnim mislima, jer to utiče na vašu energiju, a samim tim i na kvalitet dana koji je pred vama.

Vježbajte

Bilo da je riječ o istezanju, jogi, ili napornom treningu, bitno je da pokrenete svoje tijelo na samom početku dana, jer to pozitivno djeluje ne samo na vaše zdravlje, već i na vašu energiju, raspoloženje i dobar osjećaj u sopstvenoj koži.

Postavite sebi dnevni cilj

Svakoga dana odlučite da postignete jedan manji, ili veći cilj, jer ćete se na taj način motivisati na rad, ostvariti po jedan mali uspjeh svakodnevno i bićete mnogo sretniji i zadovoljniji sobom, a uz to osjećaćete da sve što radite ima neku svrhu.

Doručkujte zdravo

Zdrav doručak doslovno znači zdravu dozu energije, koja će vas usmjeriti da svoj dan započnete produktivno i pozitivno.

Slušajte omiljenu muziku

Psihološki je dokazano da je muzika jedan od najvećih pozitivnih pokretača, pa ako dan započnete omiljenom pjesmom, vjerovatno ćete ga započeti i širokim osmijehom, što onda znači da toga dana za vas ne postoji nemoguće.

Uz zdrave navike i osmijeh na licu svaki dan ima smisla, a dan po dan sa osmijehom znači sretan i ispunjen život. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,