Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uradite ovih 6 stvari i vašu partnerku više neće “boljeti glava” prije seksualnog odnosa

Preuzmite sliku

Ljudi vode ljubav u prosjeku 127 puta godišnje. Međutim, čak 41% žena više voli spavanje od seksa, a svaka šesta mašta o drugom muškarcu jer je njihov partner postao previše predvidiv.

Lijepe vijesti su da za sve to postoji rješenje. Prema statistikama portala “iVillage” veći dio bračnih parova vodi ljubav jednom do tri puta mjesečno. Samo 21% parova ima seks deset puta mjesečno, a 9% “štrajkuje” cijeli mjesec. Oko 20% ispitanica kaže da se odlično zabavlja u krevetu jer se suprug ne plaši eksperimentsianja, a čak 37% žena kaže da im je seks sa partnerom omiljena aktivnost.

Problem je u tome što seksualni život postaje monoton zato što muški i ženski mozak ne funkcionišu na isti način. Realno, muškarcu nije potrebno mnogo da počne da razmišlja o seksu i tako dođe u pravo raspoloženje. Ali za žene je taj proces nešto složeniji, piše “Men's Health”. Iako je zamršenost hemije mozga teško shvatiti bez medicinske diplome, ipak postoji mnogo jednostavnih svakodnevnih stvari koje možete da uradite kako biste time probudili libido i želju za seksom kod svoje drage.

 • Uzbudite svoju partnerku

  Tokom dana, pomozite partnerki da se osjeti voljeno, željeno i seksi, a ona će biti spremna na seks čim vas dvoje zakoračite u spavaću sobu. Druga stvar je fokusiranje na intimnost i emocionalnu povezanost. Seks se ne svodi samo na fizički aspekt, posebno ako ste već dugo zajedno, a postoji niz načina da povećate osjećaj ljubavi i povezanosti što će kod vaše partnerke probuditi seksualnu želju.

  Držite se za ruke

  Vaša partnerka ima preko 40.000 nervnih završetaka na dlanu. Slobodno je uhvatite nježno za ruku dok šetate ulicom ili gledate film. Osim toga, držanje za ruke je simpatičan gest. To je suptilan oblik ljubavne izjave.

 • Pogledajte je u oči

  Kontakt očima može biti vrlo senzualan i sjajan je način za povećanje uzbuđenja. Izaberite vrijeme kada ćete se oboje opustiti. Zatim izdvojite dva minuta da se bez razgovora zagledate jedno drugome u oči.

  Zagrljaj

  Ženama je često potrebno više fizičke naklonosti od partnera. Sljedeći put kad budete sa partnerkom, grlite se dvadeset sekundi. Zagrljaji smiruju, ojačavaju vezu, a ne moraju da vode ka seksu. Poenta je da pokažete koliko želite svoju partnerku van seksualnog okruženja, što će, ironično, dovesti do toga da vas ona više poželi u seksualnom smislu.

 • Voda je dobra stvar

  Prošetajte plažom, pored jezera ili rijeke. Napunite kadu. Istraživanja pokazuju da jednostavno zadržavanje u blizini vode stvara efekat opuštanja koji dovodi do rasta libida.

  Hranite fantazije vaše partnerke

  Žene o seksu razmišljaju u prosjeku 19 puta dnevno. Prema anketi o zdravlju muškaraca, svaka treća žena ima na umu nešto što bi voljela da isproba u krevetu, ali se plaši da to predloži. Pitajte svoju partnerku da li postoji nešto što bi željela da isproba u spavaćoj sobi. Ne plašite se komunikacije. (Telegraf.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,