Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Upozorenje roditeljima: Na dječaka pala komoda, spasio ga brat blizanac (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dvogodišnji blizanci Brock i Bowdy Shoff iz Utaha igrali su se u svojoj sobi kad je na Brocka pala komoda. Cijeli događaj snimila je kamera koju su njihovi roditelji instalirali u dječjoj sobi, a na snimci se vidi kako mališan plače zarobljen pod teškim ormarom.

Ono što je mnoge zapanjilo je prisebnost drugog brata, koji je nakon malo razmišljanja najprije pokušao dići komodu, ali u time nije uspio jer mu je bila preteška. Stoga ju je malo pogurao, dok se njegov brat nije izvukao na sigurno.

Majka Kayli ispričala je da joj sin ipak nije bio ozlijeđen, a dok je ona ušla u sobu dječaci su već nastavili s igrom. Policiji je rekla da nije čula kad je ormar pao. Svjesni posljedica, oklijevali su s objavljivanjem snimke na društvenim mrežama, no otkrili su da su imali razlog za to.

“Objavili smo je kako bismo druge roditelje upozorili na opasnosti koje vrebaju. Budite sigurni da ste pričvrstili ormare kako se ovo ne bi dogodilo i vama”, ispričao je njen muž Ricky.

Ikea je u decembru isplatila 50 miliona roditeljima čije je troje djece poginulo nakon što je na njih pala komoda iz linije Malm. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,