Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upozorenje jedne majke kojoj je kćerka ostala paralizovana: Trampoline mogu biti jako opasne za vašu djecu

Preuzmite sliku

Pam Surano, majka iz Pensilvanije, upozorava na opasnost od trampoline nakon što je njena 13-godišnja kćerka ostala paralizirana od grudi prema dolje nakon pada prilikom skakanja. Mary Maloney koja je 30. augusta skakala na trampolini kako bi se zabavila, samo nekoliko sati kasnije suočila se s užasom i možda više nikada neće prohodati.

-I sama sam bila uvjerena da je to sigurna aktivnost jer ima zaštitnu mrežu. Moja kćer je krivo pala. Osjetila je bol u vratu, ali nije obraćala pažnju. Ušla je u kuću da se okupa misleći da će joj se mišići opustiti, ali me pozvala jer nije mogla ustati iz kade – ispričala je Pam za “Today Show”.

 • Ljekari su dva dana kasnije utvrdili da je slomila kičmu. Trenutno je u bolnici, nepokretna.

  -Ne želim ni u koga upirati prstom ili kriviti ikoga, ali nikada ne bih zagovarala da iko koristi trampoline – rekla je.

  Pam kaže da uočava pozitivne znakove, ali još je prerano govoriti hoće li ikad više hodati, prenosi 24sata.info.

 • -Zaista osjećam da će se Mary dogoditi čudo, rekla je za Today.

  U 2018. godini zabilježeno je više od 300.000 povreda na trampolinama koje su morale biti bolnički liječene i više od 110.000 posjeta hitnoj pomoći, objavila je Američka komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda.

  Američka akademija ortopedskih hirurga savjetuje da djeca neprestano imaju nadzor odraslih dok skaču, te da se ne dopušta djeci mlađoj od šest godina da koriste trampoline. Preporuka je i da im se ne dopušta da rade salta bez odgovarajućeg nadzora, piše People.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: