Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Umorna majka prestala je čistiti kuću da vidi kako će njena porodica reagovati: ‘Izgleda kao da smo preživjeli apokalipsu’

Preuzmite sliku

Šta se događa kad osoba koja jedina obavlja sve kućanske poslove prestane čistiti i pospremati? Hoće li ostatak porodice to primijetiti i početi čistiti iza sebe?

Upravo to je jedna umorna majka htjela saznati kada je počela štrajkati s čišćenjem. Korisnica Twittera @MissPotkin odlučila je vidjeti šta će njezina porodica napraviti ako ona prestane sa svim čišćenjem, a rezultati je nisu oduševili.

“Prije dva dana odlučila sam prestati prati posuđe. Pripremam sve večere i dosta mi je čišćenja. Od tada se pojavila ova hrpa i u jednom će trenutku ostati bez kašika, šoljica i tanjira”, napisala je u svojoj objavi te podijelila fotografiju nakupljenog prljavog posuđa.

Treći dan štrajka otkrila je da je porodica upotrijebila posljednju zdjelu i kašiku, ali nitko nije rekao ni riječi ni pomislio dirnuti mašinu za pranje posuđa. Međutim, kasnije tog dana postigla je prvu pobjedu – neko je ispraznio kantu za smeće! Nažalost, napredak je kratko trajao jer je njezin partner kasnije napravio šoljicu čaja pomoću ”bebine kašike za odvikavanje”.

Kasnije je otkrila da je prestala prati veš te pokazala hrpe neoprane odjeće koje su se počele gomilati u njihovu domu.

– Počelo je izgledati kao da smo preživjeli apokalipsu. Posljednji dio toaletnog papira iskorišten je sinoć u 19:04. Još nije zamijenjen. Taj zahod sada nije u funkciji za sve koji se sjete da nema papira – napisala je u jednoj objavi. Sada joj se već činilo da je svaka nada izgubljena i da će morati prva odustati od štrajka, ali onda se dogodilo čudo. Jedan član njezine porodice nakon četiri dana shvatio je da je teško svaki dan prati suđe te počeo stavljati suđe u perilicu te čistiti kuhinju. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,