Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Umirala je od raka, a onda se udala za svog zaručnika i sve se promijenilo…

Pacijentici oboljeloj od raka ljekari su dali odobrenje da se uda za svog zaručnika jer su vjerovali da joj ostaje tek nekoliko dana života, a onda ih je njen oporavak ostavio bez riječi.

Sereena Scott (32) čula je najgoru moguću vijest kad su joj liječnici rekli da je izraslina veličine lubenice na njenom trbuhu zapravo rak jajnika. Ova prodavačica iz Kenta tvrdi da joj je trbuh narastao “preko noći”, zbog čega je izgledala kao da je u visokom stadiju trudnoće. Ljekari su je upozorili da je rak agresivan te da bi joj mogla otkazati i pluća. Užasnuta tim vijestima, Sereena se zabrinula da se nikad neće udati za svog zaručnika Roberta. Zaručeni su još od 2005. godine, no sve ove godine nastojali su uštedjeti dovoljno novca za svoje vjenčanje iz snova.

Nekoliko dana nakon što je započela s hemoterapijom, osoblje bolnice dalo im je zeleno svjetlo da se vjenčaju u njenoj sobi.

“Pitala sam ljekare hoću li umrijeti, a nitko mi nije htio odgovoriti. Nisu mi ni trebali govoriti, osjećala sam da moje tijelo posustaje i da je kraj blizu, ali tražila sam nekog da me razuvjeri. Znala sam i da sam premlada da umrem, ali nisam mogla nikome ništa reći jer sam tad imala cijev u grlu koja mi je pomagala pri disanju”, ispričala je za Daily Mail.

S Robertom je komunicirala pisanim porukama, a nakon što nije bilo nikakvih znakova oporavka, dopušteno joj je da se uda jer su svi vjerovali da joj je to posljednja želja.

 • bolest-rak-vjencanje-izljecenje2
 • Robert je bio moj oslonac i trudio se da ne padnem u depresiju”, rekla je.

  Vjenčali su se 8. oktobra 2014. u njenoj bolničkoj sobi.

  “Srce mi je tuklo kao ludo, bila sam jako uzbuđena što postajem njegova žena, čak sam smogla snage da se fotografišem s podignutim palčevima, nisam mogla biti sretnija što sam postala gospođa Scott. Nisam imala pojma da će to biti početak novog poglavlja u mom životu”, rekla je.

  Naime, unatoč crnim prognozama, nakon vjenčanja počela se drastično oporavljati, a njen rak je trenutno u remisiji. Godinu dana nakon prvog vjenčanja, Sereena je sa suprugom obnovila bračne zavjete.

 • bolest-rak-vjencanje-izljecenje3
 • “Nakon vjenčanja sve se popravilo, hemoterapija je počela donositi uspjeh, a tumor se smanjivao”, otkrila je.

  Oporavila se i od upale pluća, nakon čega su je ljekari mogli operisati i izvaditi tumor.

  “Pitala sam ih: ‘Onda ipak ne umirem?’, bila sam šokirana da je sve krenulo nabolje. Imala sam vjenčanje na samrti, a više nisam umirala, dobila sam novu priliku za život. Nakon nekoliko sedmica pustili su me kući te smo odlučili obnoviti zavjete”, ispričala je.

  Sereena i Robert nadaju se da će ona ostati dobrog zdravlja kako bi mogli posvojiti dijete, a nakon što se opravila započela je kampanju kojom prikuplja novac za istraživanje raka. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,